Ekonomik sorunlar ve işgücü problemlerinin önüne geçilmesi maksadıyla çok sayıda proje yürütülmeye devam ediyor. Vatandaşların hem ekonomilerini hem de piyasadaki nitelikli iş gücünü koruyabilmek amacıyla çeşitli faaliyetler, programlar ve ödenekler gündeme getiriliyor. İş Başı Eğitim programlarıyla nitelikli işgücü ve işverenler buluşturuluyor, ödemeler yapılarak maddi destekler sağlanıyor hem de iş arayanlar için iş arama desteğiyle ekonomik katkılar gerçekleştiriliyor. Ülkemizdeki önemli konu başlıklarından birisi olan işsizlik problemine yönelik çoğu vatandaşı ilgilendiren, oldukça faydalı bir hizmet sunulmuş, iş bulmak için yeterli maddi gücü olmayan vatandaşların yüzü güldürülüyor.

İş arayanlara 725 TL destek devletten

İş arayan, işe gireceği sırada istenen evrakları hazırlayacak maddi gücü olmayan, işbaşı yaptığında yol parası bulunmayan kişilerin olmaması için geliştirilen bu sistemle, vatandaşların iş arama süreçleri kolaylaştırılmaya çalışılıyor. İstihdam yardımı olarak ifade edilen ve sosyal ekonomiyi güçlendirmede son derece önemli bir hizmet olarak 725 TL destek, vatandaşların iş bulma ve arama sürecindeki önemli kaynaklarından biri olarak aktarılıyor. Hem vatandaşın iş kabulünde ihtiyaç duyulan evrakların hazırlanması, hem temel yol masrafları gibi ihtiyaçların giderilmesi noktalarında önemli rol oynuyor. İş arama desteği alan vatandaş, eğer iş başvurusu kabul edilirse kendisinden istenecek evrakların hazırlanmasında verilen bir destekle daha karşı karşıya geliyor. Bu destek, kimlik fotokopisi, sağlık raporu, fotoğraf ya da diğer evrakların hazırlanması için vatandaşlara sunuluyor ve 40 - 100 TL arasında değişiklik gösterebiliyor.

1 yıl içerisinde kaç kez alınabilir?

Vatandaşlar bu destekten bir yıllık süreç içerisinde azami 3 kez faydalanabilmektedirler. Bu destekten faydalanan ve işe yerleştirilen vatandaşların da yine sosyal destekleri kesilmiyor ve eğitim, sağlık yardımları gibi desteklerden yararlanma imkanları devam ediyor.