2020 Maaşlara İntibak Zammı Yapılacak Mı?

İntibak zammı ile SGK' ya bağlı vatandaşlar ve BAĞ-KUR’dan emekli olan kişiler maaşlarının artıp artmayacağını merak ediyor. 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşların intibak düzenlemesi devam ediyor. Konu hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli görüşmeler yapıyor ve durumun mecliste görüşülmesi bekleniyor. Peki, intibak zammı ile Memur, SSK ve BAĞ-KUR’dan emekli kişilerin maaşları ne kadar artacak? sorusu da gündemde olan bir konudur. Kamuda çalışan ve düşük maaş alan kişiler için ek ödeme yapılması ön görülüyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre emekli vatandaşların maaşlarında 55 TL ile 360 TL arasında artış söz konusudur. En düşük emekli maaşı 1.000 TL' den 1.500 TL' ye yükseltildi. Ayrıca dini bayramlarda (yılda 2 kez) ekstra 1.000 TL tüm emeklilerin hesabına yatırılmaktadır. 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşların maaşlarında 50 TL ile 355 TL oranında artış söz konusudur.

5 Milyon Emekli'nin Beklediği Maaş İntibağı Müjdesi!

Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre 5 milyon emeklinin fırsattan faydalanacağını vurguladı. Eğer BAĞ-KUR ve SSK' lıların intibak talepleri mecliste kabul edilir ise emekli vatandaşların maaşlarında yüksek oranda fark görülecektir. Ayrıca bu düzenleme ile BAĞ-KUR , SSK ve Emekli sandığı tek bir çatı altında birleşecektir. İntibak için çalışmaların yıl sonunda çözüme kavuşması bekleniyor. Önceki yıllarda 2000 yılından önce emekli olan vatandaşlar için intibak uygulanmıştı. Şimdi ise 2000 yılından sonra emekli olan kişileri kapsayacaktır.

İntibak Zammı Kimleri Kapsayacak?

İzmir Milletvekili Atilla Sertel'i yaptığı açıklamaya göre 2000 öncesi emekli olanların intibak aylıkları ile 2000 sonrası intibak yapılmayan emeklilerin aylıkları prim kazançları ve prim ödeme gün sayılan aynı olmalarına rağmen emekli aylıklarında farklılıklar oluşmuştur. Türkiye’de emekli olanlar, açlık sınırının altında maaş almakta dolayısıyla insanca yaşayamadıkları için ikinci bir işte çalışmaktadır." denildi. İşin olsa ekibi olarak emekli maaşı intibak zammı hakkında son gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA