Ülkemizin son yıllarda en çok büyüme göstermekte olan ING Bank bilindiği üzere öğrenciye, çalışana ya da çalışmayana çok kolay bir şekilde kredi vermektedir. Bunun için şubeye dahi gitmeden internetten başvuru yapan kişiler 2 dakikada sonuç almakta ve telefonlarına kredilerinin onaylandığına dair mesaj almaktadır. Buna göre konut kredilerinin alımı giderek artmışken ING Bank bu konuya da el atarak yeni bir kampanya yaptı. Şu anda ikinci el konut alımlarında bir çok banka yüzde 0,99'dan işlem yaparken ING Bank 0,94 faiz oranı ile konut kredisi vereceğini duyurdu.

0,94 Faizli Konut Kredisi

ING Bank tarafından yayımlanan kampanyanın detayları verildi. Buna göre 0,94 faiz oranı ile konut kredisi verilecek. Kamu bankaları şu anda konut kredisini 0,99'dana vermekteyken yabancı sermaye ile kurulmuş olan ING Bank 0,94 faiz oranından kredi vermektedir. Peki detayları nedir? Ödemeler nasıl olacak?

Konut kredisi çeken kişilerin öncelikle hayat sigortasını zorunlu olarak yaptırması gerekiyor. Konut kredisinde minimum 1.000 TL maksimum ise 1.000.000 TL kredi verilmekte olup yine minimum 3 ay vadeli, maksimum ise 120 ay vadeli kredi verilmektedir. Örneğin kredi tutarları incelendiğinde 100 bin TL konut kredisini 120 ay vade oranı ile çeken kişilerin bankaya 10 senede toplam 67 bin TL faiz ödemesini yapması gerekmektedir. Konut kredisinde her hangi bir kefil aranmamakta olup alınacak olan konut ipotek edilmektedir. Aylık olarak ise ING Bank'a 1.400 TL'ye yakın bir ödeme yapılmaktadır.

Editör: TE Bilisim