Ülkemizde bilindiği üzere kamu bankalarının yanı sıra yerli ya da yabancı sermaye ile açılmış çok sayıda banka bulunmaktadır. Şu anda büyüklük bakımında ülkemizin en büyük 12. bankası olarak bilinen ve binlerce personeli istihdam ettiren çok sayıda müşterisi bulunan ING Bank'ın Türkiye'den çekilebileceği Bloomberg aracılığı ile yayımlanan duyuru da iddia edilmişti. Peki bu karar doğru mu, ING Bank Türkiye'den çekilecek mi?

HSBC Bankası da Kapanacak Deniliyor

ING Bank'ın yanı sıra HSBC banakasının da uzun süredir kapanacağı belirtilmekteydi. Buna göre kurumdan resmi bir açıklama gelmedi ancak HSBC bankasından sonra ING Bank'ın da Türkiye'den çekilme kararı aldığı yurt genelinde bulunan tüm şubeler için rakip bankalar ile görüşmeye başladığı ve bu şubeleri personelleri ile birlikte farklı bir bankaya devir edebileceği iddia edilmektediğr. Peki ING Bank Türkiye'den gerçekten çekilirse içeride parası olanlar ne yapacak? Parası olanların parasını çekmesi gerekiyor mu?

Parası Olanlar Ne Yapmalı?

ING Bank'tan resmi bir çekilme kararı alınmadığından dolayı şu anda her hangi bir problem olmamak ile birlikte ING Bank'ın batma ihtimalinin olmadığı ön görülmektedir. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında faaliyet göstermekte olan özel bankalarda açılan hesapların 100 bin lira, 200 bin lira gibi rakamlar zaten bilindiği üzere devletin güvence altında saklanmaktadır.