Yaklaşık 300 bin üyesi bulunan ilkokul öğretmenleri sağlık ve sosyal yardımlaşma sandığından ihtiyaç sahibi üyelerine finansal destek sunacak önemli bir adım geldi. Resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada İlksan üyelerine 10 bin tl kredi ikraz ödemesi yapılacak. Başvuru şartlarını taşıyan üyelerden damga vergisi sigorta dışında masraf alınmayacak.

İlksan Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz yapmış olduğu açıklamasında Kovid-19 ile mücadele kapsamında ortalama 300 bin üyesine 10 bin liraya kadar kullanabilecekleri kurum içi borçlanma yöntemi ile ikraz uygulamasını başlattıklarını müjdesini verdi. Pandemi olarak ilan edilen salgın döneminde üyelerin ihtiyaçların giderilmesinde önemli bir ek finans sağlayacak olan destek “dini bayramlar özel günler” ikrazı uygulamasından açıldığı ifade edildi.

BAŞVURU TARİHLERİ;

10 bin Tl'ye kadar nakit ödeme için son başvuru tarihleri belli oldu. Geri ödemeler ise 12 ay, 18 ay ve 24 ay şeklinde gerçekleştirilecek. Başvurular 30 Nisan tarihinde başladı. Son başvuru tarihi ise 31 Ağustos olarak açıklandı. Başvuru nasıl yapılacak?

İLKSAN İKRAZ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Başvurular için MEBSİS portal üzerinden ayda ilksan resmi internet sitesi olan ilksan.gov.tr adresi üzerinden online olarak başvuru yapılacak. Borcu olanlarda faydalanabilecek mi? Buna göre İlksana üyelik borcu olanlara da bu imkandan faydalanmaları sağlanacak.

GERİ ÖDEME TUTARI BELİ OLDU!

İlksan’dan yapılan açıklamada damga vergisi ile sigorta masrafları dışında herhangi bir masraf alınmayacak. 3 iş günü içerisinde ödemeler yapılacak. 10 bin tl bir ikraz için masraflar ile birlikte nema oranı eklendiğinde 10 bin 738 Tl ödeme yapılacak.

Editör: TE Bilisim