İlk defa ev almak isteyenler için devlet desteği tam hız devam ediyor. Bu noktada sağlanan ödemeler ile birlikte yeni ev almak isteyenlerin de hayali gerçek oluyor. İşte devlet destekli konut kredisi olanağında yararlanmak isteyenler için sağlanması gereken şartlar ve diğer detaylar.

Hangi Şartlar Sağlanmalı?

TOKİ yani devlet desteği ile konu sahibi olmak isteyenlerin sağlaması gereken şartlardan ilki öncelikle bankalarda konut hesabı açtırmak. Daha sonra ise bu hesaba 3 yıl süresince aktif olunacağına dair garanti verilmesi (sözleşme ile), son olarak ise kullanılacak olan hesaba aylık olarak ortalama bin TL tutarında düzenli olarak para yatırılması gerekmektedir. 43 bin TL’yi üç yıl boyunca elinde bulunduranlara ise devlet tarafında 7 bin 200 TL’ye kadar destek sağlanmaktadır.

TOKİ Desteği Nedir?

TOKİ tarafından her yıl binlerce konut, ev sahibi olmak isteyen dar gelirli ailelere, faiz ve ödeme kolaylığı ile sunuluyor. Bu kapsamda TOKİ’den ilk defa ev almak isteyenler için de kolaylıklar bulunmakta olup bu olanaktan yararlanmak için ise başvuru yapılan ilde en az bir yıl oturuyor olmak, 25 yaşından büyük olmak, peşinat olarak tutarın yüzde 10’unu ödeyecek olmak ve ev tipine göre değişmekle birlikte bin TL tutarında bir teminat yatırmak ve başka ev sahibi olmamak şartlarının sağlanması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim