Ülkemizde her sene Aralık ayı içerisinde asgari ücret görüşmesi yapılmaktadır. Bu görüşmelerde işçiler, işçi sendikaları, iş verenler ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve yetkilileri toplanmaktadır. Buna göre 2020 yılının ilk asgari ücret görüşmesi yapıldı, görüşmeler oldukça olumlu ve ılıman bir hava ile geçti. Peki asgari ücret ne kadar olacak, 2021 asgari ücret kaç TL olacak gibi soruların yanıtları belli oldu mu? Sosyal medya üzerinden en çok 2700 TL rakamı geçmektedir bu rakamın doğruluk payı nedir?

Enflasyon Rakamlarına Dikkat Çekildi

İşverenler ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan görüşme de en çok enflasyon rakamlarına dikkat çekildi. Buna göre enflasyon rakamlarının bu sene yüzde 12 civarında gelmesi bekleniyor ancak hükümet bilindiği üzere enflasyondan daha fazla zam vermektedir. Bu sebepten dolayı sosyal medya üzerinden genel olarak yüzde 15 ile yüzde 18 bandında zam yapılacağı tahmin ediliyor.

2 Bin 700 TL Tahminleri Var

Sosyal medya üzerinden yapılan yorumlarda asgari ücrete ortalama yüzde 16 ile yüzde 17 civarında zam yapılabileceği belirtilmekte olup bu da asgari ücretin 2021 yılında 2 bin 750 TL bantlarında olacağı anlamına gelmektedir. Tabi bunların sadece sosyal medyada geçen yorumlardan ibaret olduğu unutulmamalıdır. Net rakamlar dört kez yapılacak toplantıdan sonra verilecek karar ile duyurulacaktır.