Şu anda kamu bankaları ile yerli ya da yabancı sermayeler ile kurulmuş olan bankalar konut almak isteyenlere kefilsiz, alınacak olan evi ipotek ederek konut kredisi vermeye devam ediyor. Güncel konut kredilerine bakıldığında ikinci el konut kredileri için kamu bankalarının yüzde 0,99 faiz oranı ile kredi verdiğini özel bankaların ise 0,97 civarı faiz oranı ile konut kredisi verdiği görülmektedir. Bir çok vatandaş sıfır konut almaya verilen teşviklerin aynısının ikinci el ev satışları içnde yapılmasını istiyor. Peki konut kredisi ne zaman 0,79'a düşecek?

SIFIR KONUTLARDA 0,79 FAİZ İMKANI

Geçtiğimiz haftalarda Vakıf Katılım Bankası tarafından kamuoyuna duyurulan bilgi neticesinde sıfır konutlar için yüzde 0,79 faiz oranı ile konut kredisi imkanının sağlandığı belirtilmişti. Bu açıklamadan sonra şu anda kamu bankaları üzerinden sıfır konutlar için daire fiyatının yüzde 80'inden fazla olmamak koşulu ile yüzde 0,79 faiz oranından kredi çekebilirsiniz.

Vatandaşlar sıfır konutlar için yüzde 0,79'dan konut kredisi verildiği fakat ikinci el için bu faiz oranından kredi verilmediğinden dolayı yakınmaktadır. Peki sıfır ya da ikinci el fark etmeksiniz yüzde 0,79'dan konut kredisi verilecek mi? Şimdilik bu sorunun yanıtı henüz belli değil ancak Bakan Berat Albayrak tarafından yapılan açıklama da faizlerde indirime gidileceği müjdesi verilmişti. Yani yakın zaman içerisinde Merkez Bankasının yeni bir hamle yapmasını ve konut kredilerini faiz oranlarının indirmesi beklenmektedir.