Aile ve Çalışma Bakanı Z. Zümrüt Selçuk önemli bir açıklama yaptı. Açıklamasında muhtaç asker yakını ödemelerinin yapılacağı müjdesini verdi. Yapılan açıklamada Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ile ödeme miktarının yüzde 50'ye yakın arttırıldığını ifade etti.

Muhtaç asker yakınlarına ödemeler ne kadar yapılacak? Muhtaç durumda olan asker çocuklarına 150 Tl ödeme gerçekleşecek. Muhtaç asker ailesi ödemesinin ise 400 Tl olarak ödenmesine karar verildi.

ÖDEME TARİHLERİ;

Her iki yardım ödemesi de 24 Nisan cuma gününden itibaren ödenmeye başlanacak. 28 Nisan salı gününe kadar tüm ödemeler gerçekleşmiş olacak. Bu yardımdan kimler yararlanır ve başvuru şartları neler?

Askere gitmiş ya da gidecek olan kişilerin yoksulluk riski bulunan anne, baba eşi gibi yakınları yararlanabilir. Diğer yardımda ise askere giden ya da gidecek olan kişinin 18 yaşından küçük olan çocukları yararlanabiliyor.

Muhtaç asker ailesi yardımında öncelik eğer evli ise eşi, değil ise anne, anne hayatta değilse baba başvuruda bulunması gerekiyor. Başvuru şartlarında eğer 2022 sayılı kanuna göre engelli ya da yaşlılık aylığı alan var ise bu kişilerin yardımdan yararlanabilmeleri şartı vakıf mütevelli heyetinin muhtaçlık kararı vermesi gerekli olacak.

BAŞVURU EVRAKLARI;

T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı ile başvuru yapmak yeterli olmaktadır. Herhangi bir belge istenilmemektedir. Başvuru incelenirken Milli Savunma Bakanlığının kişinin askerliğini sisteme işlemiş olması gerekmektedir.

Bu ödeme 2 ayda bir düzenli ödeme olarak PTT hesaplarına yapılmaktadır. Askerlik sürecince ödeme yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim