Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerden bir tanesi olan ihtiyaç sahiplerine elektrik tüketimi ödemesi yapıldığını müjdesini verdi. Buna göre 2019 yılında 1 milyon 500 bin haneye elektrik faturası desteği sunulduğu aktarıldı.

106 TL'ye KADAR ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ VERİLİYOR!

Bakan Selçuk açıklamasında destek ödemesinin 53 Tl ile 106 TL arsında olduğu ifade edildi.

2019 yılında uygulamaya alınan desteklerden bir tanesi. Dezavantajlı gruplara aylık olarak 150 kilovat saate kadar elektrik tüketimini kapsıyor. Ödeme miktarı da hanede bulunan kişi sayısına göre değişiyor. Buna göre;

1 ile 2 kişilik bir ailede aylık 75 kilovat saat 53,2 TL,
3 kişilik bir ailede ise 100 kilovat saat 71,2 TL,
4 kişilik bir ailede ise 125 kilovat saat faturası ödeniyor. 88,78 TL,
5 kişilik bir ailede ise 150 kilovat saat olmak üzere 106,53 Tl elektrik faturası devlet desteği sağlanıyor.

ELEKTRİK DESTEĞİ KİMLERE ÖDENİR;

Düzenli devlet desteklerinden bir tanesi olan ETD elektrik tüketim desteği, herhangi bir başvuru yapılmasına da gerek duyulmuyor. 3294 sayılı Sosyal yardımlaşma ve dayanışma kanuna göre 65 yaşını doldurmuş olan, kimsesiz muhtaç ailelere aylık olarak bağlanıyor. Hak sahipliği kararı devam eden hanelerde faydalanmaya devam ediyor.

ÖDEME İÇİN BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER; Elektrik faturası, T.C. kimlik kartı ile birlikte başvuru yapılıyor. Ödemeler PTT aracılığı ile yapılıyor.

Hak sahiplerinin listesi sosyal yardımlar genel müdürlüğü tarafından BSYB sistemi ile hazrılanmaktadır. Hak sahipleri PTT şubesine T.C. kimlik kartı ve elektrik faturası ile başvuru yapması yeterli olacaktır.