İhtiyaç sahibi vatandaşlara elektrik su doğalgaz askıda fatura desteği devam ediyor!

Vatandaşların pandemi döneminde zorunlu ihtiyaçlarından olan fatura ödemelerinde bir destekte belediyelerden geldi. Koronavirüs döneminde bazı vatandaşlar, işsiz kaldıklarını ve fatura ödemelerinde zorlandıklarını ifade etmekteler. Bu gibi durumlarda sosyal yardım destekleri ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımlarına yetişiyor. Fatura yardım yapan belediyeden bir tanesi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından geldi. Su faturası ve doğalgaz faturalarının ödemesi için yardımseverlerin askıda faturası ödemelerin gerçekleştiriyor. Bunun bazı başvuru şartları bulunuyor.

Doğalgaz, Su Faturası Desteği Verilecek!

İhtiyaç sahibi vatandaşlar başvurularını İstanbul Belediyesi'ne yapıyor. Böylece fatura desteği almak mümkün hale geliyor. Askıda fatura uygulaması Mayıs ayı itibariyle devreye alındı. Bugüne kadar on binlerce ailenin faturaları ödendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin askıda fatura desteğin yanı sıra ailede destek paketi, anne bebek paketi şeklinde üç farklı kampanya başlatıldı. Askıda faturada 24 milyon 885 bin 797 TL ödeme gerçekleştirildi. 181 bin 974 faturadan 56 bin 800 fatura halen ödemeyi bekleniyor. Aile Destek paketinde ise 432 bin Tl ödeme gerçekleştirildi kimler askıda faturaya başvuru yapabilecekler?

Askıda Faturaya Kimler Başvuru Yapabilecek?

Hane içi kişi başı gelirinin 775 TL ve altı olanlar online başvuru yapabilecekler. Bu şartı taşıyan vatandaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerinden beyan ettikleri gelir düzeyinde faturaları yardımseveler tarafından yapılabilecek. Bu desteği alabilecekler bu rakam üzerinde olanların fatura bırakmaları mümkün olmayacak.

Askıda Fatura başvrusu yapmak için: https://askidafatura.ibb.gov.tr/

İŞİN OLSA