27 Şubat akşam saatlerinde yaşanan acı gelişme ile 33 kahraman Türk askerinin şehit olduğu ve 32 kahram Türk askerinin ise yaralandığı öğrenildi. Bu olayların ardından Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve NATO arasında hızlı, hızlı görüşmeler başladı ve yoğun telefon görüşmelerinin yanı süra yaşanan bu durum doları da tetikledi. Bilindiği üzere Türkiye'nin girdiği ya da yaşadığı her polemikte yükselen ya da azalan dolar dün akşam saatlerinde tekrar yükselişe geçti. Peki dolar şu an kaç TL oldu, doların alış ve satış rakamı hakkında detaylar nedir?

Dolar Yeniden Yükseliyor

Türkiye'nin İdlib politikasının üzerine 6 TL'ye çıkan dolar hızlı bir şekilde 6,10 TL bandını aşmıştı. Dünkü yaşanan olaylardan önce dolar 6,19 TL bandından işlem görürken akşam 23.00 surlarından sonra Milli Güvenlik Konseyinin toplanması ve Hatay'dan acı haberlerin gelmesinden sonra dolay 6,25 TL'ye kadar yükseldi.

ABD, AB ve NATO ülkelerinin Türkiye destek vermeleri ve Rusya ile Türkiye'nin telefonda görüşme yapmalarının ardından dolar 6,22 TL civarına düştü ve Türkiye'nin kararlılık mesajları, sınır kapılarını mültecilere açma durumları doların yeniden düşmesine yaradı. Şu anda dolar 28 Şubat saat 15.15 surları itibari ile 6,22 TL'den işlem görmektedir. Ancak gün boyu hareketli dakikalar yaşanmaya devam edeceği için doların alış ve satış fiyatında nasıl bir gelişme yaşanacak henüz bilinmemektedir.

Editör: TE Bilisim