Türkiye Büyük Millet Meclisi mesaisine 1 Ekim 2020 tarihi haftasında başlayacak. 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak sorusu uzun zamandır en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu konuda pek çok soru yöneltildi. Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT canlı yayınına katıldı. Burada Gazeteci Süleyman Özışık polis memurlarına 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak sorusu yöneltildi. Bakan Soylu açıklamasında bu konuda söz verildiğinin sadece polis memurları için değil diğer meslek çalışanların ile birlikte çıkartılacağını ve çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Daha önce Milli Eğitim Bakanlığına ve Sağlık Bakanlığına da sorulan sorularda çalışmaların devam ettiği açıklamaları geldi. TBMM açılmasının ardından çalışmaların yasal mevzuat olarak gündeme taşınıp taşınmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu hafta TBMM açılmasının ardından bu konudaki açıklamaları aktarmaya devam edeceğiz.

SON AÇIKLAMALAR;

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; "3600 Ek Göstergeyle ilgili sadece sağlık çalışanları için değil diğer benzer çalışanlarla ilgili bir çalışma var." İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda talimatı var, ilerleyen süreçte bu talimatın gereğinin yerine getirilecek" dedi.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERE VERİLECEK?

Din görevlilerine, sağlık çalışanlarından hemşirelere, polis memurlarına, öğretmenlere ve polis memurlarına ek gösterge rakamı 3600'e çıkartılması gündemde. 120 bin imam-ı hatip, 280 bin polis memuru, 1 milyon 100 bin öğretmen yararlanması bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR ARTACAK?

Ek gösterge rakamının arttırılması ile birlikte emekliye ayrılacak olan çalışanların tazminatlarında artış olması ve emekli maaşlarında da artışların meydana gelmesi bekleniyor. Bu 25 yıl çalışan için 82 Bin Tl'den 103 Bin Tl'ye çıkarak ortalama 21 Bin Tl emekli ikramiyesi artışı anlamına geliyor. Maaşa ise yüzde 20 artış olması bekleniyor. TBMM Ekim ayı ile birlikte açıklamaları aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA