Yaşlı vatandaşlara her ay verilen miktarı 672 lira olan yaşlılık aylığı destekleri hızını kesmeden devam ediyor ayrıca durumu el vermeyen vatandaşlara; gıda, konut, sağlık gibi yardımlar sunulmakta bu yardımlar haricinde nakit olarak yardımlar da sağlanıyor. SGK kurumları ile bağlantısı olmayan güvence altında olmayan 65 yaş üzeri vatandaşlara devlet destekleri devam etmekte. Bu zorlu koronavirüs sürecinde projelere sıkı şekilde devam edilmekte, 672 liralık devlet desteğinden yararlanmak için belli başlı şartları karşılamak gerekiyor. Başvurular; Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı kapsamında ya da kaymakamlıklar kapsamında gerçekleştirilecek. İşlem sonuçları yaklaşık bir ay içerisinde belli olacak, emekliler de bu destekten yararlanabilecek mi?

Yaşlı Aylığına Ne Kadar Zam Gelecek?

Temmuz 2020 ayında gelen zam ile birlikte maaşlarda yükseliş yaşandı, gelecek her zamda 65 yaş aylığında da eser miktarda artış yaşanacak. Maaşlara gelen zamlar 2022 sayılı kanunla beraber 65 yaş aylıkları kat sayı durumlarına göre belirleneceği tahmin ediliyor. Geçtiğimiz Temmuz’da enflasyondaki artışla birlikte yaşlı aylığında da artışlar yaşanmıştı. 601 liradan başlayan yaşlı aylığı 637 liraya kadar artış gösterdi.

Kimler Yararlanabilir?

Başvuru yapan 65 yaş üzeri vatandaşlara muhtaçlık durum değerlendirmesi sonucu hane içine giren gelir doğrultusunda durum değerlendirilmesi etkilenir. Hane içinde yer alan kişi başına düşen miktarın 701 liranın altında olması gerekir yani asgari ücretin üçte birinin altında kalması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim