Geçtiğimiz aydan itibaren yükselişini sürdüren altın, bu hafta başı itibari ile beklenilen tutarın da üstüne çıkarak olağanüstü bir artışla ilerlemesini sürdürüyor. Özellikle altındaki bu artış ise uzmanlar tarafından kararlı artış öngörüsü ile açıklanmakta olup artışın devam etmesi beklendiğinden birçok vatandaş da altına yatırım yapmaya başladı.

Altındaki bu artışın devam etmesini beklediklerini ifade eden uzmanlar ise altının, yukarıya dönük bu artışının orta vadede devam edebileceğini açıkladı. Yapılan bu açıklamalar sonrasında ise altına olan talep hızla artmaya devam ediyor. Altının yükseleceğini duyan vatandaşlar, yatırımlarını bu yönde yapıyor. Peki uzmanların konu ile ilgili açıklamaları neler?

Patlama Olabilir

Milliyet’in haberine göre özellikle tüm dünyayı saran korona virüs salgını sebebi ile de düğünlerin olmadığını ve altının bu dönemde piyasada şimdilik kendi durgunluğunu koruduğu açıklandı. Fakat özellikle yaz ortalarından itibaren ertelenen bu düğün ve organizasyonların normale dönmesi ile altın satışlarında bir patlama olacağının öngörüldüğü ifade edildi.

Kuyumcu Nazar Özsahakyan da konuyla ilgili olarak "Talep yığılıyor, fiyat ne olursa olsun takı olarak özellikle düğünler özelinde büyük bir hareket bir anda yaşanacak" açıklamasında bulundu.

Altın Rekora Gidiyor

Piyasalarda bugün itibari ile 24 ayar külçe altının gramı 1,79 artışla 370 TL’ye kadar çıktı. An itibari ile ise gramı 374 TL’den alıcı bulan altın ise bu fiyattan işlem görmeye devam ediyor.

Gram altın 374.15 TL alış 374, 33 TL, Yarım altın 1.193,00 TL alış 1.224,90 TL satış, Çeyrek altın 598,30 TL alış 612,60 TL satış ve Tam altın ise 2.452,40 TL alış 2.517,10 TL satış fiyatı olmak üzere işlem görüyor.Uzmanlar ise altındaki bu artışın devam etmesini bekliyor.