Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak dün televizyon programında açıkladığı düşük ve orta gelirli vatandaşlara yönelik olarak verilecek destekler ile ilgili bugün önemli ayrıntılar belli oldu. Normalleşme sürecinde sosyal ekonomik destek ödemesi olacağını ifade etmiş ve 4. faz ödemesi mi olacak sorusu akıllara gelmişti. 

Emekli ve çalışanlar, konut almak isteyenler için kredi destekleri verilecek. Başvuruda istenecek şartlar pazartesi günü açıklanacak ve paketin devreye girmesi bekleniyor. Ekonomik kalkınma istikrar programı kapsamında 6 ay geri ödemesiz kredi benzeri bir süre geri ödemesiz olacağı belli oldu. ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak orta gelir grubunda olanlar, çalışanlar, emekliler için bankalar tarafından bir süre ödemesiz kredi şeklinde olacak. Ayrıca bazı sektörlerden; elektronik ev tekstili Mobilya bisiklet çeyiz üretimi beyaz eşya üretimi gibi ürün alan vatandaşlar için de finansman desteği sağlanacak. Turizm sektöründeki hareketliliğin artmasına yönelik olarak açıklanacak paketlerden seyahat giderlerinin karşılanması için  turizm sektörünün de canlandırılmasına yönelik tatil kredisi şeklinde sunulacak. Kamu bankaları başvuru şartlarını yarın itibariyle açıklaması bekleniyor. Pazartesi tarihinden itibaren de başvurular bankalara yapılabilecek.

BELİRLİ DÖNEMDE GERİ ÖDEMESİZ OLACAK!

Ne kadar süre geri ödemesi olmayacak henüz belli olmasa da en az 3 ay ile 6 ay süre içerisinde ana para, faiz veya taksitlerin bankaya geri ödenmemesi şartı ile kredi verilmesi bekleniyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim