Gündemin hararetli konularından olan asgari ücret tespit sürecine yönelik tepkiler gösteren vekillere açıklama gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, asgari ücret ve ülkenin ekonomik sürecinin yıllardan beri aldığı yolun son derece iyi olduğunu ifade etti. Açıklamasında AK Parti döneminde asgari ücretin, ülkenin ekonomik durumunun ve yatırımların inkar edilemeyecek şekilde arttığını aktaran Albayrak, AK Parti hükümetinin görevini daha iyi yapmak için çaba sarfettiğini, her geçen gün de bu çabanın sonuç vermesi için uğraşıldığını aktardı. Açıklamasında asgari ücretin AK Parti döneminde iki katına çıktığını ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak; kendisine asgari ücret konusunda sitem eden vekillere seslendi.

" REEL GELİRLER AK PARTİ DÖNEMİNDE İKİ KATINA ÇIKTI "

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AK Parti iktidarı döneminde tüm ekonomik sınıflarda, ülkenin farklı boyutlara geçtiğini, Dünya ülkeleri arasında yer aldığını ve ahvolmuş bir ekonominin sağlığa kavuşturulduğunu aktararak " AK PARTİ iktidarları döneminde ekonomimiz yıllık yüzde 5,7 büyümüş, kişi başına gelir 3 katından fazla artmış, 2005 yılından bu yana yaklaşık 10 milyon kişiye iş imkânı sağlamış, yoksulluk göstergelerinde çok önemli iyileşmeler elde etmiştir. 2002'den bu yana ihracatımız 4 katından fazla artarak ihracatta ürün ve ülke çeşitliliğinde önemli mesafeler kaydedilmiş, kamu maliyesinde yeniden yapılandırmalar gerçekleştirilerek kamu açıkları ciddi anlamda azaltılmış, kamu borç yükü yarıdan fazla düşürülmüştür. Bankacılık sektörü ise uluslararası en iyi standartları sağlayacak şekilde sağlıklı bir yapıya kavuşturulmuş ve ekonomik büyümeye önemli bir katkı sağlamıştır. Bu dönüşüm birçok uluslararası kuruluş ve platform tarafından örnek gösterilmiş, Türkiye bir yandan IMF'e daha çok katkı sağlayan donör ülkelerden biri pozisyonuna gelirken diğer yandan G20 ülkeleri arasında yer alarak küresel ekonomiye yön vermede etkin bir role sahip olmuştur. " ifadelerine yer verdi.

İŞ İMKANLARI

Yürütülen istihdam projeleri ve diğer faaliyetlerle birlikte 10 milyon kişiye iş imkanı sağlandığını ifade eden Berat Albayrak, yoksulluk göstergelerinde ciddi düzelmeler sağlandığına değindi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak' ın açıklamaları hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmından bizlere düşüncelerinizi aktarabilir, sesinizi gündeme taşıyabilirsiniz...

Editör: TE Bilisim