Bakan Albayrak, ABD başkanı Donald Trump ile görüştü. Gerçekleştirilen ziyarette olumlu sonuçların elde edildiği, iki ülkenin ilişkileri noktasında belki de bu zamana kadarki en mütabık ve başarılı bir görüşme olarak nitelendirilen görüşme sonrası basın mensuplarının soruları da yanıtlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, kıdem tazminatı konusuna da açıklık getirdi.

KIDEM TAZMİNATI ÇOK SORUNLU BİR ALAN

Yaptığı açıklamasında ABD ile yatırımcı ilişkileri konusunda da önemli adımlar atıldığına yer veren Albayrak, S-400 konusununda görüşüldüğünü aktardı. Görüşme sonrasında basın açıklaması gerçekleştiren Bakan Albayrak, son günlerin sık sorulansorularından birisi olan kıdem tazminatı konusuna da yanıt verdi. Kıdem tazminatı sorularına yanıt veren Bakan Albayrak, kıdem tazminatının çok sorunlu bir alan olduğunu,hiç bir kesimin memnun gözükmediğini dolayısıyla yapılacak bir çalışma konusunda dikkatli olunması gerekildiğini vurguladı. Yaptğı açıklamasında net bir ifade kullanmanın doğru olmayacağını vurgulayan Bakan Albayrak; işçi, işveren ve sendikaların durumdan hoşnut olmadıklarını söyledi. Açıklamasında " Verilen mesajların doğru okunması lazım. Tüm paydaşların mutabakatıyla bir süreç işleyecek. Daha ortada bir şey yok. Kıdem tazminatı çok sorunlu bir alan. İşçi, işveren, sendika mutsuz. Öyle bir formül üreteceğiz ki tüm paydaşlar mutlu olacak. Sabırlı olalım. Tüm paydaşlarla adım atılacak. " ifadelerini kullandı. Ayrıca Bakan Albayrak Trump ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini, yatırımcılarla birebir görüşme imkanı bulduğunu da vurguladı.

GÜNDEMDEN HABERSİZ KALMAYIN, İŞİN OLSA UYGULAMALARINI İNDİRİN

Ekonomi ve kamu gündemine yönelik tüm gelişmeleri ilk siz öğrenmek için İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA