Koronavirüs'ün ekonomiye olan etkilerine yönelik olarak kamu ve Özel Bankalar aracılığı ile gerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden karşılıksız destekler ile düşük faili krediler ödenmeye devam ediyor.

Bu dönemde çalışanlara yapılan para ödemelerinde kısa çalışma ödemesi, işsizlik ödemesi, ücretsiz izine çıkarılanlara aylık ödemeler şeklide bazı destekler açıklandı. Hazine Bakanlığı özellikle esnafların desteklenmesine yönelik olarak 10 milyar 836 milyon Tl'ye ulaşan finansman paraf ticari kartı ile destek ödemesi yapıldığı ifade edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Bera Albayrak bugün sosyal medya üzerinden bazı açıklamalar yaptı. Açıklamalarında özetle esnafa ve sanayicilere yapılan desteklerin hız kesmediği ve devam ettiği ifade edildi.

İŞE DEVAM DESTEĞİ;

Esnafa yapılan ödemelerden bir tanesi olan işe devam desteğine 92 bin 469 firma başvuru yaptı. 66 bin 903 kredi tahsisi yapıldı. Paketten yararlananların yüzde 36,8'i imalat sektöründe yüzde 32,8 ise ticaret sektöründe oldu.

ESNAF DESTEK PAKETİ;

Esnaf destek paketi için başvuru yapan firma sayısı 501 bin 405 olarak açıklandı. Kredi tahsis edilen esnaf 335 bin 721 oldu. Paraf Ticari Kartına başvuru yapan esnaf sayısı ise 138 bin 64 olarak açıklanırken 126 bin 665 tahsis yapıldığı ifade edildi.

Editör: TE Bilisim