Hayat Eve Sığar uygulamasından ücretsiz maske SMS kodu alınacak.

Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan Hayat Eve Sığar uygulamasında enfekte olan hastalarla yakınlaşıp yakınlaşmadığın, sosyal mesafe kurallarına uyup uymadığın gibi bazı özellikler eklendi. BlueTooth açık olması ile birlikte bulunduğun bölgelerde koronavirüs risk oranlarını gösteren haritalar ile düşük risk, yüksek risk gibi çevrede bulunan enfekte sayısına bağlı olarak uyarılar veriyor. Bir yeni özellik daha geldi. Hayat eve sığar maske talep et ekranı oluşturuldu. Bu ekran üzerinden başvuru yapılabilecek.

HAYAT EVE SIĞAR MASKE TALEP ET EKRANI

Eczaneler ve PTT üzerinden dağıtan maske konusunda bazı gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada maske gelmeyen vatandaşların Sağlık bakanlığına, Valiliklere kaymakamlıklara vefa destek ekibine başvuru yapmaları çağrısında bulundu. Diğer yandan 3 Mayıs tarihli güncelleme sonrasında Hayat eve sığar Android ve iOS cihazlarda kullanılan uygulamadan maske talep et ekranı açıldı. Maske kodu oluşan vatandaşlar maske kodları bu ekrandan gözükecek. Şartlara sahip olmayanlara ise 20- 65 aş aralığında olmadığından tarafınıza maske kodu oluşturulamadı demektedir.

Maske talep ekranı olmayanların uygulamayı yeniden güncellemeleri sonrasında bu ekranı görebileceklerdir. App Storde ve uygulama mağazalarından uygulama güncellemesi yapılabilecek.

Editör: TE Bilisim