Kamu ve Özel Bankalar tarafından Koronavirüs nedeniyle 9 maddelik bir paket açıklandı. Özel Bankalar ile birlikte 10'u geçkin bankada şuanda kredi borcu erteleme yapılabilecek. Halbank ve Ziraat Bankasına kredi borcu erteleme başvurusu nasıl yapılacak? Bu konuda detaylar neler?

HALKBANK AÇIKLAMA;

Halkbank Covıd-9 salgınına karşı vatandaşların kredi ödemekte rahatlamaları için yeni bir destek paketini kamuoyu ile paylaştı. 31 Mart 2020 tarihine kadar taksit faiz ve ana para ödemesi yapamayanlar bireysel ya da firmalar başvuru yapabilecek. Personel maaşlarını Halkbank üzerinden ödemek isteyen firmalardan bir ücret alınmayacak. Firmaların başvuru şartında işçi ve personel çıkartmaması aranacak. Nakit akışı bozulan müşterilerine ödemesiz dönemler sunarak uygun vadeli kredi yapılandırması yapabilecek.

ZİRAAT BANKASI;

Kamu Bankalarından Ziraat Bankası bireysel kredi borcu erteleme başvurusu alan diğer bankalardan bir tanesi oldu. 31 Mart 2020 tarihine kadar olan kredi tutarı, ana parası, faizleri ve taksitlerin ertelemesi için başvruu alacak. Nakit akışı bozulanlar içinde yine 6 ay ödemesiz dönemler belirleyerek kredi yapılandırması seçeneği sunacak.

Ziraat Bankası iletişim numaralarından ve internet bankacılığından zaman ve mekana bağlı kalmadan kredi borç erteleme ve yapılandırma gibi işlemlerde başvuru yapabilir. Daha fazla bilgi edinebilirsiniz. 444 00 00 ve 0850 220 00 0 numaralardan müşteri hizmetlerine bağlanabilirsiniz. 7 gün 24 saat açık olan bu numaralardan kredi borç erteleme başvurusu detayları öğrenilebilecek.

Halkbankası’nın iletişim numaraları ve internet bankacılığı ATM ile Şubelerinde kredi borç erteleme başvuruları başladı. Bunun için Halkbank Dialog hattı olan 0850 222 0400 numarası sesli yanıt sistemleri müşterilere hizmet veriyor. Detayları bu hat üzerinden edinebilirisiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim