Konut Kredisi Yapılandırma! Vakıfbank, Ziraatbank Halkbank!

Günümüzde yaşanan Covid-19 salgını nedeni ile Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıf Bank 0,64 faiz oranları ile konut kredi türünü yapılandırıyor. Kamu bankaları aracılığı ile müşterileri kredi destek paketinden yararlanabilir. Aynı zamanda düşük faiz ile ikinci el konut kredisi içinde başvuruda bulunabilirsiniz. Bu zamana kadar en büyük kredi paketi içerisinde konut kredisi yer almaktadır. Ziraat Bankası konut kredi faiz oranı ile 500.000 TL’ ye kadar konut kredisi içerisi başvuruda bulunabilir. Ayrıca 15 yıl vadeli kredi çekecek kişiler %0,64 faiz oranından faydalanabilecek. Bu nedenle önceki dönemde yüksek faiz oranları kredi çeken kişiler konut kredisi için yapılandırma hakkına da sahip olacak.

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA;

Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıf Bankası’ nın müşterileri için sunmuş olduğu kredi türlerinde sosyal destek kredisi, tatil kredisi, konut kredisi ve taşıt kredisi yer almaktadır. Covid-19 nedeni ile zor durumda olan banka müşterilerine kredi destek paketleri ile az da olsa rahatlamaları sağlandı. Bu nedenle ekonomiyi canlandırmak ve istihdamı sağlamak için konut kredilerinde yapılandırma söz konusudur. Ancak konut kredisi paketleri sıfır ve ikinci el konutlar da belirli iller faydalanabilecek. Bu iller;

  • İstanbul,
  • Ankara,
  • İzmir,

Yukarıda yer alan iller en çok 750.000 TL’ ye kadar konut kredisinden faydalanabilecek. Diğer iller ise 500.000 TL’ ye kadar konut kredisinden faydalanabilecek. Çok avantajlı bu kredi türünde 1 yıla yakın geri ödeme alınmayacak. 15 yıl (180 ay) vade imkanları ile %10’ dan başlayan düşük peşinatlar ile banka müşterileri konut kredisinden faydalanabilecek ve yapılandırabilecek.