Kamu bankaları arasında yer alan Halkbank bilindiği üzere kurulduğu günden bu yana esnaf, kobinin yanında bulunmakta ve oldukça uygun faiz oranları ile kredi vermektedir. Pandemi sürecinde ekonomik sıkıntılar çeken, küçülmeye giden ya da dar günlerini atlatmak isteyen esnaflara özel kredi paketi oluşturuldu ve yüzde 0,37 cazip faiz oranı ile kredi veriliyor. Faiz oranı oldukça düşük tutuldu öyle ki aylık yüzde 0,37'den senede maksimum yüzde 4,5'lik faiz uygulanmış olunuyor. Diğer pek çok banka aylık yüzde 1 ile aylık yüzde 2 oranında faiz ile kredi verirken Halbank esnaflara özel yüzde 0,37'lik kredi paketi sunmaktadır. Peki bu kredi çekebilmek için hangi şartları yerine getirmek gerekiyor, hangi belgeler aranmaktadır?

Aranan Şartlar Nelerdir?

Halkbank 0,37 faiz oranı ile kredi çekebilmek için kişilerin Esnaf ve Sanatkârlar Odası'na ve Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Müdürlüğüne kayıtlı, en az 3 aylık faaliyet süresini tamamlayan, iş veya ikametgâhının bulunduğu ilçede faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine ortak olan, medeni hakları kullanma ehliyetine sahip gerçek kişi olmak şartlarını sağlaması gerekmektedir. 

İlgili şartlara uygun kişiler Halkbank aracılığı ile esnaf kredisi çekebilecek olup 60 ay vadeye kadar krediler verilmekte ve yine krediler 15 bin TL, 25 bin TL'den başlayarak 225 bin TL'ye kadar yükselen tutarlara sahiptir.