Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Koronavirüs'ün ülkemizdeki etkilerine yönelik STK temsilcileri ile bir araya geldi. 80'den fazla katılımcı ile birlikte yapılan toplantıda. Sağlık Bakanı 5 dakika, diğer bakanlara 3'er dakika ve STK temsilcilerine de 5'er dakika söz verildi. Toplantı sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan ekonomi alanda çok önemli kararları duyurdu. Bunların bir kısmı çalışanlara iş verenlere oldu. Emekliler içinde bazı sürpriz gelişmeler yaşandı.

Bilindiği gibi Koronavirüs'ün yayılmaması için bankalarda oluşan kalabalık kuyruklar risk oluşturuyor. İşin olsa sitesi üzerinden okuyucularınıza 60 yaş üstü emeklilerin risk grubunda olduğunu ve evde emekli maaşı başvuru yapabileceklerini hatırlatmıştık.

İlgili haber: 60 Yaş Üstü Risk Gurubunda; 2020 Emekli Maaşınızı Evden Alabilirsiniz!

Türkiye'nin kamu bankalarına emekli maaşı ödemesi için önemli bir açıklama geldi. Buna göre kamu bankalarından Vakıflar Bankası, Halkbank ve Ziraat Bankası evde emekli maaşı ödemesi başvurusu nasıl yapılacak? Başvuru şartları nedir?

EMEKLİLERE EVDE MAAŞ ÖDEMESİ AÇIKLAMASI GELDİ;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada "Bu insanlarımıza hep birlikte yardımcı olarak, süreci suhuletle geçirmelerini temin etmeliyiz. Kamu bankalarımız 76 yaş üzeri emeklilerimizin maaş ödemelerini isterlerse evlerinde yapacaklar." dedi. 

BAŞVURU ŞARTLARI;

Başvuru şartlarında emeklilerin 76 yaş ve üzeri olanlar maaşlarını kamu bankalarından Halkbankası, Ziraat Bankası ile Vakıflar Bankasından maaş almaları gerekli olacak. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde emekli maaşları için promosyon anlaşmaları başladı. Bu kapsamda maaşını bu üç kamu bankasından alacak vatandaşların dilekçe ile bankaya başvuru yapmaları gerekli olacak. Bankalara ait müşteri hizmetleri arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Henüz bankalar resmi internet sitesi üzerinden resmi bir açıklama yapmadı.

İŞİN OLSA