Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu bankaları üzerinden ihtiyaç sahiplerinin temel ihtiyaçlarının giderilmesi için önemli bir adım attı. Koronavirüs nedeniyle yaklaşık 19 bin iş yeri kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptı. Bu işyerlerinde çalışan 400 binden fazla çalışan dairelerine ara vermek zorunda kaldı. Bu zaman diliminde ev kirası, elektrik faturası, su faturası, doğalgaz faturası gibi temel ihtiyaçların ödemesinde kolaylık olması için önemli bir gelişme.

3 FARKLI PAKET AÇIKLANDI; Kamu bankalarından Ziraat Bankası, Halkbank ile Vakıflar Bankasının açıkladığı 6 ay geri ödemesi de düşük faizli krediler için başvurular başladı. Bu krediler en fazla kredi 10 bin Tl en düşük kredi ise 5 bin Tl olarak açıklandı.

Başvurular nasıl yapılacak. Halkbank mobil bankacılık, internet bankacılığı ve telefon bankacılığından, bunları kullanmayanlar için şubelerine giderek ekonomik İstikrar Kalkanı temel ihtiyaç desteği kredisinde yararlanmak istediklerini aktarmaları gerekmektedir. Başvurular ne zaman başlayacağı da belli oldu. Bankalar bu konulardaki duyurularını yaptı. 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren kredi başvuruları alınmaya başlanacak. Geri ödeme planı da belli oldu.

Vade süresi 3 kredi içinde 30 ay olacak. Toplamda 36 ayın 6 ayı ödemesiz dönem olacak. 10 bin Tl için taksitler 376 Tl olacak. 7 bin 500 Tl için taksitler 282 Tl olacak. Son olarak 5 Bin Tl için ise taksitler 188 Tl olarak ödenecek. 3 farklı paketteki ödemelere başvuru şartları ise şu şekilde açıklandı.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Kamu bankalarından Halkbankasına 1 Nisan tarihinden itibaren yapılacak başvurularda aylık hane halkı gelirinin toplamı 5 bin Tl ve altında olmaları ve emekli, serbest meslek çalışanı asgari cüretli çalışan olması, orta gelirli aileler başvuru yapabilecekler.

3 AY KREDİ BORÇ ERTELEME;

3 ay kredi borcu erteleme başvuruları başladı. Halk Bankasına daha önce kredi borcu olan vatandaşları Koronavirüs nedeniyle rahatlatacak bir adım geldi. Kamu ve özel bankalarında 3 ay kredi ana parası, kredi faizi ve diğer ödemelerin ertelemesi için başvurular devam ediyor.

32 BİN BAŞVURU;

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan katılığı bir televizyon programında milli dayanışma çağrısına destekte bulundu. Esnaflara önemli kredi paketleri açıkladı. Esnaf destek paketi, çek ödeme destek kredisi için 3 gün içinde 32 bin başvuru yapıldığını aktardı.

Editör: TE Bilisim