Kamu Bankalarının vatandaşlara ve işletmelere verdiği destek kredilerine bir yenisi daha eklendi Buna göre son dakika açıklaması ile can suyu işe devam kredisi müjdesi verildi. Açıklamada Halkbank yıllık cirosu 3.000. 000 TL'yi aşmayan şahıs işletimlerine KGF kefaletinde 25 Bin Tl nakit kredi ve en fazla 25 Bin olacak şekilde bir destek sunacak.

Halkbank 25 Bin Tl kredi 6 ay geri ödemesi olacak. Koronavirüs ile mücadele kapsamında kamu bankalarının verdiği desteklerden bir tanesi olarak açıklanan işe devam küçük işletme can suyu kredisine başvurular Halkbank Şubelerinden ve Bankanın yetkili platformlarından alınmaya başlanacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Ekonomik istikrar kalkanı programı kapsamında kredi almak isteyen işletmelerin sanayi, ticaret odası, ticaret borsası, deniz ticaret odaları kayıtlı olmaları gerekmektedir. İşletmenin cirosu 3.000.000 Tl'yi aşmaması gerekmektedir. Diğer şartlardan 1 Nisan 2020 tarihinden önce kurulmuş iktisadi faaliyetlerine deva eden bir işletme olması, esnaf destek paketinden faydalanmamış olanlar işe devam kredisine başvuru yapabilirler. İşletme hakkında konkordato, iflas, fesih, iflas erteleme, fesih erteleme kararlarının olmaması gerekmektedir.

GERİ ÖDEME PLANI;

Azamı olarak 25 Bin Tl olması, kredi Tl işletmesi kredisi şeklinde kullandırılacak. Kredi vadesi 36 ay olarak açıklandı. İlk altı ay boyunca herhangi bir ana para ve kredi ödemesi olmayacak. Diğer 30 taksit ise eşit taksitler şeklinde olacak. Kredi yıllık faiz oranı yüzde 7.5 olarak açıklandı. Kredi kullandırılması sırasında yüzde 0,75 oranında peşin komisyon alınacak. Kredi komisyonunun ardından azami 25 bin tl Limitli paraf kobi kart verilecek.

25 BİN TL 6 AY GERİÖDEMESİ KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Halkbank'ın açıkladığı ve küçük işletmelere can suyu olacak olan kredi için başvurular Halkbank resmi internet sitesi üzerinden ve halkbankkobi.com.tr adresi üzerinden alınacak.

Editör: TE Bilisim