Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile işçiler, iş verenler, işçi sendikaları, kuruluşların yaptığı görüşmeler devam ederken geçtiğimiz gün ikinci asgari ücret toplantısı sona erdi. Buna göre asgari ücret kaç TL olacak soruları artarak gelmeye devam ederken televizyonda yayın yapan bir haber kanalı asgari ücretin kaç TL olacağını duyurdu. Peki 2021 yılı asgari ücret kaç TL Olacak?

Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Haber kanalı tarafından kamuoyuna 2021 yılında asgari ücretin 2.605 TL olacağı belirtildi. Buna göre 2020 asgari ücret 2.324 TL olarak bilinirken 300 TL'ye yakın bir tutarda zam yapılacağı görülmektedir.

Haber kanalı ilgili bilgiyi nereden aldığına yönelik her hangi bir bilgi verilmedi ancak enflasyon değerleri belirtilerek 2021 yılında asgari ücretin 2 bin 605 TL olacağı duyurulmuş oldu. Şu anda görüşmeler halen devam etmekte olup Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dört kere asgari ücret toplantısı yapıldıktan sonra asgari ücretin kaç TL olacağı resmi olarak duyurulacak. Muhtemelen birkaç haftaya kadar asgari ücretin kaç TL olacağı devlet tarafından duyurulacaktır.