Korona virüs salgını sonrasında hayat birçok yönden durmuş bulunuyor. Ekonomik yaşamın da bu süreçte bazı sektörlerde askıya alındığı küresel salgınla hem sağlık hem ekonomi açısından baş etmeye çalışan ülkeler bu anlamda vatandaşlarına destek ve yardıma devam ediyor. Özellikle bu salgın sürecinde de ülkemizde günlük olarak, yevmiye usulü çalışan işçiler ev karantinası uygulaması ile çalışamaz olmuştu. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada korona virüse karşı ekonomik destek paketi kapsamında destek sunulacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yevmiyelilerin Durumunu Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada özellikle yevmiyeli olarak çalışanlara dikkat çekildi. Bu salgın sürecinde kazanç ve gelir elde edemeyen vatandaşlara yönelik ise günlük kazancıyla hayatını sürdürmek zorunda olan veya hiçbir geliri olmayan vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Valilik ve kaymakamlıklarımıza telefonla başvurarak durumunu anlatmanız veya elektronik devlet üzerinden başvurmanız halinde devletimiz sizlere de her türlü desteği verecektir” açıklamasında bulundu.

Yapılan bu açıklama doğrultusunda günlük kazanç sağlayan vatandaşların ilgili desteklerden yararlanmak için e-devlet başta olmak üzere valilik ya da kaymakamlıklara başvuru yaparak bu olanaktan yararlanmaları mümkün olarak açıklandı.

“Yardım İstemekten Çekinmeyin”

Yevmiyeli ve günlük olarak çalışan vatandaşlarla ilgili olarak bu salgın sürecinde önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan "Valilik ve kaymakamlıklarımıza telefonla başvurarak durumunu anlatmanız veya elektronik devlet üzerinden başvurmanız halinde devletimiz sizlere de her türlü desteği verecektir. 'Biz bize yeteriz Türkiye’m' sloganıyla başlattığımız kampanyamızda toplanan kaynak en başta sizler için kullanılacaktır. İhtiyacı olan hiçbir vatandaşımız devletinden yardım istemekten çekinmesin” ifadelerini 26. Kabine toplantısı sonrasında halka basın toplantısında dile getirdi. Özellikle kabine toplantısında ise ekonomik gelişme önlemler ile güvenlik konularını değerlendirdiklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim