İŞKUR sayesinde binlerce vatandaş iş sahibi olmaya devam ediyor. İŞKUR tarafından yürütülen mesleki eğitim programları sayesinde yüzlerce vatandaş istihdama katılıyor. İşsiz vatandaşların istihdama katılımına yönelik projelerine devam eden İŞKUR, işsizlere eğitim ve günlük harcama desteği sağlıyor. Vatandaşların iş başı eğitimi alması ve günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amacıyla başlatılan İEP projesine ilgi devam ediyor.

İŞKUR 3-9 AY ARASI OLAN EĞİTİM PROGRAMLARIN KATILAN VATANDAŞLARA 85 TL HARÇLIK VERİYOR

İŞKUR tarafından yürütülen işsiz vatandaşların hem günlük ihtiyaçlarını karşılaması hem de iş başı eğitimi alabilmeleri için başlatılan İEP projesine yoğun ilgi var. Başlatılan bu eğitim programlarına 3-9 ay arası katılan vatandaşlara 85 TL harçlık verilecek.
İŞKUR eğitim programlarına katılabilmek için şartlar belirlendi. Kurumun resmi sitesinde yer alan bilgilendirmede şu ifadelere ver verilmiş:

İEP programlarıyla alakalı, kuruma kayıtlı işsizlerin meslek deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyum sağlanabilmesi amacıyla düzenlendiği belirtiliyor. Yani programın, işsizlerin mesleki yeterliliklerini geliştirebileceklerini ve tecrübe edinebileceklerini ifade ediyor.

EĞİTİM PROGRAMLARININ SÜRESİ

Uygulanan işbaşı eğitim programı, bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6, diğer sektörlerde ise en fazla 3 olacak şekilde eğitim verileceğini belirtiyor. Programların günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere haftada 6 günü aşmamak kadıyla, haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabileceği belirtiliyor.

TÜM EKONOMİ VE MEMUR ALIM HABERLERİ İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRİNİZ.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ