İŞKUR’un vatandaşlara sağladığı mesleki kurslar ile iş eğitimi veriliyor. Günlük yevmilerinde verildiği bu kurslara başvuru detaylarını haberimizde anlatıyoruz. İş Başı Eğitim Programları, gençlere yönelik olarak başlatılan ve genç işsiz nüfusun azaltmayı amaçlayan programdır. Bu kapsamda iş başı eğitim programları ile, iş verenlerin talep ettiği meslek alanlarında gençler mesleki eğitim alıp işi öğreniyorlar. Eğitim belirli bir süre boyunca devam ederken programa katılan her adaya bu süreç içerisinde her gün için durumuna ve eğitim aldığı meslek alanına göre günlük yevmiye veriliyor.
İŞKUR tarafından yürütülen bu kurs programlarına katılmak isteyen adayların sahip olması gereken koşullar ve sürecin detayları;

KİMLER KATILABİLİR?

İŞKUR tarafından sağlanan ve genç işsiz nüfusu azaltmaya yönelik olan destek programlarına katılmak isteyen adayların sağlaması gereken koşullar bulunuyor. Bu koşullar İŞKUR’un açtığı tüm kurslar için geçerli. Başvuru koşulları;
15 yaşını tamamlamış olmak, Kuruma kayıtlı işsiz olmak, Emekli olmamak, İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hışmı veya eşi olmamak, Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak olarak özetlenebilir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

İŞKUR tarafından aranan koşulları sağlayan adaylar, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapabilir.

GÜNLÜK YEVMİYE ÜCRETLERİ

Katılımcı zaruri gideri (Günlük 77,70 TL, öğrenciler için 58,27, işsizlik ödeneği alanlar için 38,85 TL) Geleceğin meslekleri olarak belirlenecek mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara 85 TL zaruri gider ödenecektir. Bu imkanların yanı sıra İŞKUR kursiyerlerin Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri ile İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primlerini de ödüyor.