Güneydoğu’ya Dev Yatırım

"GAP Eylem Planı" toplantısı Adıyaman Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıda konuşan Karahocagil, 2012 yılında eylem planını hazırladıklarını belirterek, 2013'te sonlandırıldığını ve 2014'te uygulanmaya başlandığını hatırlattı.

Karahocagil, GAP'ın dünyanın en önde gelen kalkınma projelerinden bir tanesi olduğunu vurgulayarak, “GAP projesi gerçekten de az gelişmiş bir bölgede başlatılan bir proje. Günümüzde artık GAP projesiyle birlikte bölgeyi az gelişmiş olarak nitelendirmiyoruz. Bölgenin ülke ortalamalarına ekonomik ve sosyal göstergeleri var" ifadelerini kullandı. Güneydoğu bölgesinde bazı sorunlar yaşanmasına rağmen sağlık, eğitim, kültür, tarım ve turizmdeki iş göstergelerinin iyi durumda olduğunu ifade eden Karahocagil, GAP kapsamında hazırlanan eylem planını Türkiye'nin ortalamasına getirmek için hazırlandığına vurgu yaptı. Hazırladıkları GAP Eylem Planı'nın tüm dünyaya örnek olacak şekilde hazırlandığına dikkat çeken Karahocagil, “Dünya tarihinde bunu büyük ihtimalle göreceğiz, bu projenin modelini Hatta dünyanın az gelişen ve gelişmekte olan ülkeleri arasında böyle bölgesel kalkınmak isteyen ülkelere ihraç bile edeceğiz, zaten bunun bir çok işaretini gördük ve ihraç ettik. Projenin önemi de burada ortaya çıkıyor” dedi.

Karahocagil, Adıyaman'ın GAP projesine en çok toprak veren il olduğunu söyleyerek, bu fedakarlığın karşılığını bu ilin alması gerektiğini belirtti. Karahocagil, GAP İdaresi olarak bazı illere pozitif ayrıcalıklar tanıdıklarını belirterek, Bu ilde yapılacak olan bir çok projeye de destek olduklarını dile getirdi.

Karahocagil, Adıyaman'da sulanabilir arazilerin yüzde 18'nin sulanabildiğini dile getirerek, “2018 yılında hedefimiz buradaki sulanabilir arazilerin özellikle cazibeyle sulanabilen arazilerin tümünü sulamak. Koçali barajlarının inşaatları bunun için başladı. Aynı zamanda Adıyaman'ı çıkmaz sokak olmaktan kurtarmak için Nissibi Köprüsü yapılıyor. “ dedi.

Editör: TE Bilisim