İlk kez İşin olsa ekibi olarak gündeme getirdiğimiz geri ödemeli KYK kredisi ile ilgili borçların tamamen silinmesi ve kyk borçlarına af konusu görsel basınında gündeminde. İşte haberimiz.

Mart ayından önce KYK borçlarının silinmesi için düzenleme yapılması gündemi Bakanlar Kuruluna gelebilir. Fakat 31 Ocak tarihine kadar ödeme yapması gereken adayların “borç silinip silinmeyeceğinin netlik kazanmasını”  taksit ödemeleri için son günler olduğunu belirtmekteler.

Kredi Yurtlar Kurumundan geri ödemeli kredi kullanan yükseköğrenim öğrencilerinin “ortak görüşü” - KYK kredisi alması kolay fakat geri ödemesi için durum hiçte öyle değil. - Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde İşin olsa ekibi olarak sosyal medya üzerinden seslerini duyurmak isteyen KYK borçlularının mağduriyetini ortaya koyarak KYK borç silinme yapılabilir diye müjdeyi vermiştik. İşin olsa ekibi olarak KYK borç ödemesini yapan adaylar çokça mesaj almaktayız. Borçlarımızı ödedik geri ödeme alabilecek miyiz? soruları gelmekte. İşte son gelişmeler..

2019 KYK BORCU AFFA UĞRAYACAK MI?

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Yükseköğrenim kredi kullanmak durumunda bulunan ve öğrenimleri boyunca gerek sosyal aktiviteleri gerek öğrenimlerindeki masrafları karşılamak amacıyla teşvik dilen KYK öğrenim kredi imkanlarından her yıl yüzbinlerce öğrenci yararlanıyor. Öğrencilerin mezun olması ile gerek iş hayatında yeni bir meslek bulmaları zaman alması ve öğrenim kredisi kullanan adayları borç ödemede zorlanmasına neden oldu. Bu yüzden kyk borçluları sosyal medya siteleri üzerinden seslerini duyurmaya başladılar. Bilindiği gibi daha önce Maliye Bakanlığının hazırladığı takvimlere, gecikme zammı affı, taksit imkanları, borç yapılandırması , faiz affı gibi uygulamalar yapıldı. Borçlular bu çalışmalar ile ödemelerini bitirmek için yetmediği görüşündeler ve borçların tamamen silinmesini istemekteler. 2019 KYK borç silinmesi ve affa uğraması isteyen adaylar için gelişmeler Meclis kürsüsüne yansıdı. Seçim öncesi bir çalışma yapılması halinde eski borçlar affedilebilir.

KYK BORCU ÖDEYENLER GERİ ÖDEME ALABİLECEK Mİ?

Kredi Yurtlar Kurumu kredisi kullanan ve Kyk borçlarını ödeyen adaylar geri ödeme yapılmasını istemekteler. İşin olsa ekibi olarak KYK borç ve ödemleri hakkında gündeme getirmemizi istediğiniz konuşları yorum olarak paylaşabilirsiniz. Gelişmelerden anında haberdar olmak için;

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim