Gençlik ve Spor Bakanlığından Duyuru geldi. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne ait olan yurtlarda hizmet veren iletmeler için işletici adaylar aeçilecek. Yurtlarda öğrencilere hizmet veren lokanta, kantin, çamaşırhane, berber, bayan kuaförü, fotokopi-kırtasiye, internet, terzi, spor salonu vb. küçük işletmeleri çalıştırmak üzere işletici seçimi yapılacak. Bu kapsamda Gençlik ve SPor Bakanlığı başvuru ilanı yayımladı. Peki kimler başvuru yapabilecek?

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

İşletici seçimine ait esaslar ile işletici adaylarına yapılacak dosya satışı ve dosya kabulü işlemleri 04-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında Bakanlık web (gsb.gov.tr) sayfasında adresleri yer alan İl Müdürlüklerinde yapılacaktır. Adaylar başvurularını sadece Şahsen yapmak zorundadırlar. Posta yolu ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1- Gerçek veya tüzel kişiliğe sahip olmak,

2- Taksirli suçlar hariç sabıka kaydı bulunmamak,

3- Ticaret Odası ve/veya ilgili meslek kuruluşlarına kayıtlı bulunmak, Şartları aranmaktadır.

İŞLETİCİ ADAYLARINDA ARANACAK ÖZEL ŞARTLAR:

LOKANTA, KANTİN İŞLETMELERİNE:

1- Yemek Fabrikası, Lokanta, Kantin, Pastane ve Kafeterya çalıştıranlar, (Ticaret Odası veya ilgili Meslek Kuruluşlarına Kayıtlı olanlar)

2- Gıda maddesi toptan ve perakende satıcıları ile gıda maddesi imalatçıları, ( Ticaret Odasına Kayıtlı olanlar) Müracaat edebileceklerdir.

DİĞER İŞLETMELERE:

1- Berber, bayan kuaförü, terzi, ayakkabı tamircisi gibi fiilen meslek icra etmesi gereken işletmelere müracaat edeceklerden, Ticaret Odası veya ilgili Meslek Kuruluşunda kayıtlı olanlar,

2- Fiilen meslek icra etmeyi gerektirmeyen fotokopi-kırtasiye, spor salonu, halı saha, sinema, çamaşırhane gibi işletmelere ise Ticaret odası veya Herhangi bir Meslek Odasına kayıtlı olanlar, Müracaat edebileceklerdir.

3- Meslek Odası bulunmayan işletmelerle, Ticaret odası veya Meslek Kuruluşuna kayıtlı şahısların müracaat etmediği işletmelere, Küçük İşletmelere İlişkin Usul ve Esasların diğer şartlarını yerine getirmek kaydıyla bu koşul aranmaksızın müracaat kabul edilir.

BİLGİLENDİRME DUYURUSU: kygm.gsb.gov.tr/Duyuru/238011/tc-genclik-ve-spor-bakanligi-kredi-ve-yurtlar-genel-mudurlugunden-duyurulur.aspx