Tarihi rekorlara doymayan altın fiyatları 22 Temmuz 2020 tarihinde daha da arttı.  Altın gram fiyatları güne yükselişle başladı. Bugün 407,8 liradan işlem gören altın gramı ve ons fiyatları da yükselişte. Çeyrek altın fiyatı ne kadar gram altın fiyatı nedir? 20 Temmuz 2020 haftanın ilk gününden itibaren tarihi zirve atağını yenilen altın fiyatları 22 Temmuz Çarşamba günü 409 lira seviyesine çıktı cumhuriyet altını ve çeyrek altın fiyatları da bugün yine rekor tazeledi. Peki yarın altın güne nasıl başlayacak? Tüm bu sorunun cevabı merak edilmeye başlandı.

KRİTİK İKİ AÇIKLAMA ALTIN FİYATINI SEYRİNİ NASIL ETKİLEYECEK?

Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararı, aynı zamanda s&p kredi derecelendirme kuruluşunun 24 Temmuz Cuma günü yapacağı açıklamalar da fiyatlardaki seyri etkileyecek. Küresel piyasada dünya genelini etkileyen koronavirüs, altın piyasasına yönelik olarak ekonomik etkilerinin azaltılmasına yönelik alınan para politikalarının devam etmesi ons fiyatını desteklemeye devam edecek anlamına geldiğini ifade ediyor.

Altın neden yükseldi? altın yükselişinin ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamalar ve Çin ile olan ilişkilerin gerilemesinin etkilediği ifade ediliyor. Bilindiği gibi ABD'de ilk vakaların yaşandığı tarihten itibaren bugüne kadar 140.000'e yakın kişi vefat etti. Son yapılan açıklamalarda pandaminin iiyiye gitmeden önce daha da kötüleşeceği değerlenmesi geldi.

ALTIN FİYATLARI ARTACAK MI? DÜŞECEK Mİ?

Güne yükselişle başlayan gram altın fiyatları 9 yılın en yüksek seviyesinde bulunuyor. Şu anda 409 TL üzerinde işlem görmekte. 23 Temmuz 2020 tarihinde altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi bu konu Türkiye Cumhuriyet Bankası Merkez Bankası'nın faiz kararı ile Yurtiçi piyasaların ve küresel piyasalarda koronavirüs gelen açıklamaları, s&p derecelendirme kuruluşu kararları ile şekillenmesi bekleniyor. Gelişme olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA