Memurlar ve emeklilerin yakından takip ettiği toplantıda önemli kararların alınması bekleniyor. 2019 yılı Kamu Personel Danışma Kurulu ilk toplantısından kamuoyuna duyurulacak sonuçlar, memurlar ve emekliler tarafından dört gözle takip ediliyor. 2019 yılının ilk KPDK toplantısınan toplu sözleşme görüşmeleri için de büyük beklentiler söz konusu. Görüşmeler de hem memurların, hem de emeklilerin çok sayıdaki talepleri masaya yatırılacak ve buradaki talepler karara bağlanacak. Yalnızca taleplerle gündeme gelen zamlar değil, ek gelir yaratma taleplerinin de sonuçlarının kamuoyuna ulaştırılacağı düşünülüyor.

GELİRLER ARTIŞ GÖSTERECEK, KARAR BEKLENİYOR

Takvim tarafından yapılan habere göre emekliler geçtiğimiz yıl bayram ikramiyesi imkanına kavuşurlarken, memurların da bu konuda beklentisi olduğu ifade ediliyor. Memurlara verilen aile yardımının da emeklilere verilmesi konusunda sendikalar ve derneklerin de çalışma içerisinde olduğu aktarılıyor. Memurlara çalışmayan eşleri için şuanda aylık 278 TL, 0-6 yaş arasındaki çocukları için 65,30 TL, 6 yaş üstündeki çocuklar için ise 32,65 TL ödeme yapılıyor. Toplantıda talepler onaylanır ve hayata geçirilirse eşi çalışmayan, 6 yaş üstünde 2 çocuğu olan emekli aylık 343 TL ek ödeme, 12 aylık bazda toplamda 4127 TL ödeme almış olacak. Memur-Sen' in KPDK' da sonuç alınamadığı takdirde toplu sözleşme görüşmelerinde masaya yatıracağı bir diğer talep ise aile yardımının emeklilikte ödenmesi olarak aktarılıyor. Memur-Sen' in kamu görevlilerine Ramazan ve Kurban bayramları öncesi, mevcut durumda en yüksek devlet memuru aylığının 2 katı tutarında olmak üzere bayram ikramiyesi ödemesini talep edeceği biliniyor.

KPDK' DA KONUŞULACAK MADDELERİN BAZILARI

Yukarıda aktarılanlar haricinde 4/B statüsünde çalışan sağlık çalışanlarınına verilen kadro hakkının, diğer kamu kurumlarında görev yapmakta olan sözleşmeli personellere de verilmesi, 3600 ek gösterge konusu, konaklama ücreti ödemesindeki 10 gün sınırlamasının kaldırılması, KİT kurumlarının lojmanlarında ödenen kiraların KDV bedelinin kaldırılması, kamu görevlilerinin eğitim düzeyleri üzerinden yükselebilecekleri derece ve kademeye kadar yükselebilmesinin önünün açılması.