KYK borçları silinecek mi? Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yüksek öğrenim kurumlarında öğrenim süresi boyunca geri ödemeli kredi borcu kullanan ve borç ödemekte zorlanan vatandaşları yakından ilgilenme bir açıklama yapıldı.

Bakan Muharrem Kasapoğlu KYK borçlarına ilişkin Hürriyet gazetesinden Gizem Karakaş'a bir röportaj verdi. Açıklamalarında 18 yıllık süreçte Kredi burs ödemelerinin 45 TL'den 550 TL'ye çıkarıldığını ifade etti. Ayrıca kredi ve yurtlar olarak yurtların kapasitesinde 190 bin iken 700 bine kadar çıkartıldığını ifade etti. Yeni yapılan değişikliklerle birlikte okul tatil olduğu zamanlarda burs ve kredi ödemelerinin devam ettiğini aktardı ve yurtlarda kalan öğrencilerden tatillerde herhangi bir ödeme almadıklarını ifade etti. KYK borçları silinecek mi yeni çalışma var mı?

ADIMLAR ATILDI!

Daha önce KYK kredisi alan ve mezun olduktan sonra geri ödemede zorlanan borçlular, hiç çalışamayan ve iş bulmakta zorlandığı için hacizli duruma düşen pek çok mezun bulunuyor. Yeni adım atılacak mı sorusuna ilişkin bakan Muharrem Kasapoğlu "Resmin bütününe bakmak lazım. Borcunu ödemeyenler için çalışan ve çalışmayanlara yönelik çok önemli adımlar atıldı" dedi.

KYK BORÇLARI SİLİNMELİ Mİ?

KYK borçlarının silinmesi konusunda borç lular ve borcunu ödeyen vatandaşlar ikiye ayrılmış durumda. Ödeme yapamayanlar ve icralık olanlar kredi borçlarının silinmesini talep etmekte. Daha önce KYK kredisi kullanan geri ödemesini yapan borcu olmayan kişilerde bunun haksızlık olabileceğini kendilerinin de borçlarını aksatmadan ödedikleri ifade etmekteler.

KYK BORCU SİLİNMESİ İLE İLGİLİ DÜŞÜNCÜLERİNİZİ YORUM OLARAK PAYLAŞABİLİRSİNİZ.