Ülkemizde işsizliğin azaltılabilmesi için devlet önemli yatırımlar ve çalışmalar yapmaya başladı. Buna göre sonra günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının iş garantili kurs ile 10 bin TL kupon yardımı açıklamaları yoğun rağbet görmeye devam ediyor. Öyle ki iş garantili kurs ve 10 bin TL kupon yardımının Temmuz ayı itibari ile başlayacağı söylenmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kupon yardımı hakkında detaylar verilmişti. Peki iş garantili kurslar hangi alanlarda oluyor, kupon yardımları ne zaman verilecek? Tüm detayları açıklanan bilgilere göre www.isinolsa.com ekibi olarak sizlere açıklıyoruz.

KUPON YARDIMI ve KURSLAR

Gençler şu anda işsiz olmaları durumunda İŞKUR'a müracaat ederek iş garantili kurslara katılabilir ve hem günlük 25 TL - 45 TL aralığında ücret kazanabileceği gibi yine başvurular başladığında 10 bin TL kupon yardımı alabilir. Devlet gençlere 10 bin TL'lik kupon yardımı verecek ve gençler kendilerini hangi alanda eğitmek istiyorsa bu alanlarda 10 bin TL'lik kupon ücretini harcayabilecektir.

Net olarak başvuruların kupon yardımı için ne zaman başlayacağı nasıl başlayacağı bilinmiyor fakat tarih olarak Temmuz ayı verilmişti. Yani önümüzdeki haftalar içerisinde özellikle seçim sonrası resmi olarak kupon yardımının verilmesi konusunda yeni açıklamaların yapılması ve detayların öğrenilmesi beklenmektedir.