Kendi işini kurmak isteyen fakat yeteri kadar birikimi ve sermayesi olmayan gençlere devlet müjdesi geldi. Bu noktada özellikle 29 yaş altında olan girişimciler için hem ekonomiye katkıda bulunmaları hem de kendi işlerini kurarak iş sahibi olmaları için 28 bin TL vergi ve prim desteği verilecek olup bu destekten yararlanmak isteyenlerin ise en merak ettiği konular arasında başvuru şartlarının neler olduğu başta olmak üzere diğer detaylar yer almaktadır. İşte desteğe ilişkin bilgiler ve diğer detaylar.

Kimler Destekten Yararlanabiliyor?

İlgili destek kapsamında kendi işlerini kuran gençler için tüm vergi ve primler devlet tarafından karşılanıyor. Bu noktada ilk kez işyeri açan, SGK ta da Bağ-Kur'lu olarak kayıt yaptıran 18-29 yaş arasındaki gençlerin bir yıl boyunca Bağ- Kur primleri devlet tarafından karşılanmakta ve bir yıl boyunca prim ödemeden işlerini devam etme olanağı elde ediyor. Peki bu destekten kimler yararlanabiliyor?

Faruk Erdem’in haberine göre bu prim ve vergi desteğinden 18 yaşını aşan fakat 29 yaşını geçmemiş olan, Gelir Vergisi Kanunu'nun mükerrer 20. maddesi kapsamında genç girişimcilerde kazanç istisnası kapsamında olan, BAĞ-KUR kapsamında 01.06.2018 tarihinden itibaren ilk defa sigortalı olan, Ticari veya Serbest meslek faaliyetleri ile ilk defa bir mükellefiyete tabi olan, adi ortaklık ta da şahıs şirketi kurarak işletme kuran gençler bu olanaktan yararlanmaktadır.

Ne Kadar Prim Desteği Sağlanıyor?

Sağlanan bu destek kapsamında teşvik hesabı brüt asgari ücret üzerinden yapılmakta olup bu noktada aylık prim kapsamında 2020 yılı itibari ile bin 015 TL, yıllık olarak 12 bin 184 TL olmak üzere toplamda 12 bin 184 TL prim desteğini devlet karşılamaktadır. Bunun yanı sıra vergi işlemleri ile birlikte 28 bini aşan bir destek genç girişimcilere sağlanmaktadır.

Nereye Başvuru Yapılacak?

İlgili destekten yararlanmak isteyenler bağlı bulundukları vergi dairesinden temin edilecek olan ve ilk defa işletme açtıklarına dair bilgilerin bulunduğuGenç Girişimcilerde Kazanç İstisnası" ile yine bağlı bulundukları SGK il ya da ilçe müdürlüklerine başvuru yaparak gerçekleştireceklerdir.

Editör: TE Bilisim