Türkiye bilindiği üzere tarım ve hayvancılık konusunda oldukça gelişmiş ülkeler arasında yer almak üzere olup bu konuda yeni imkanların üretilmesi ve gelişmenin devam ettirilebilmesi için hükümet önemli çalışmalar sürdürmekte ve hibe ücretleri vermektedir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı aracılığı ile her sene genç çiftçiler için hibe destekleri sağlanmaktadır. İlgili hibe ücreti desteği bu senede sağlanacak ve genç çiftçilere toplam 30 bin TL'lik hibe ücreti ödemesi yapılacak. Peki adaylar başvurularını nasıl yapacak ve genç çiftçi hibe destek programına başvuru yapma şartları nelerdir?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı genç çiftçilere 30 bin TL'lik hibe destek ücreti vermektedir. Peki ilgili hibeye kimler başvuru yapabilir? Buna göre adayların 18 yaşından büyük olmak, 41 yaşından gün almamış olmak, her hangi bir işte sigortalı çalışmıyor olmak, vergi mükellefi olmamak, şirket sahibi olmamak, daha önce başka hibe programlarından yararlanmamış olmak, belirlenmiş sayıdan fazla büyükbaş, küçükbaş ya da arı kovanı sahibi olmamak, öğrenci olmamak şartları aranmaktadır. Yine adayın ikamet ettiği bölgenin de kırsal alan olması gerektiği gibi şartlar aranmaktadır. Net olarak rakamsal şartları öğrenmek isteyenlerin başvuru sayfasını incelemesi gerekmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Genç çiftçilere toplam 30 bin TL'lik hibe desteği veriliyor. Peki nasıl başvuru yapılır? Buna göre müracaatlar 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile başladı ve adayların https://gencciftci.tarim.gov.tr/Account/Login linkine girerek ön başvurularını 30 Nisan 2018 tarihine kadar yapması gerekmektedir. Başvurusunu yapan adaylar çıktılarını alarak gerekli müracaatlarını şahsen ikamet ettikleri bölgenin il veya ilçe tarım müdürlüklerine yapması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim