Ticari, zirai ve mesleki faaliyetinden ötürü gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri için, yıllık gelir vergisi beyannameleri ödemlerinin başladığını Gelir İdare Başkanlığı (GİB) tarafından duyuruldu.

GELİR İDARE BAŞKANLIĞI’NIN AÇIKLADIĞI BEYANNAME VERME VE ÖDEME SÜRELERİ

Gelir İdare Başkanlığı’nın resmi sitesinde yer alan duyuruya göre, ticari, zirai ve mesleki faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, 2018 yılına ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamelerini 25 Mart Pazartesi günü sonuna kadar elektronik ortamdan gönderebilecek.
Geliri yalnızca kira, menkul, ücret, sermaye iradı veya diğer kazanç ve iratların biri veya birkaçından oluşan mükellefler de yıllık gelir vergisi beyannamelerini “Hazır Beyan Sistemi” üzerinden rahatlıkla verebilecek. Aynı zamanda geçen yıla ait gelirlere ilişkin verilecek yıllık gelir vergisi beyannamesi üzerinden hesaplanan gelir vergisi de 2 eşit taksitle ödenebilecek.

SON GÜN 1 NİSAN
Damga vergisi dahil olmak üzere birinci taksit için son ödeme tarihi 1 nisan olarak belirlenirken, ikinci taksit için bu süre 31 Temmuz olarak belirlendi. Bu son tarihe tüm gelir vergisi beyannamesi muhattaplarının dikkat etmesini, belirtilen takvim ışığında işlemlerini yapmalarını önermekteyiz.

VERGİLER NEREDEN ÖDENECEK
Mükellefler, vergilerini www.gib.gov.tr adlı internet adresinden ödeyebilecekleri gibi aynı zamanda anlaşmalı bankalar, PTT işyerleri ve vergi dairelerinden ödeyebilecekler.

TÜM EKONOMİ HABERLERİ, MEMUR ALIM HABERLEİR VE YAYIMLANACAK İLANLARDAN İLK SİZ HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim