Garanti Bank emeklilere 1200 TL'ye kadar promosyon ödemesi yapacak Garantibbv ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında yapılan yapılan emekli maaşı promosyon sözleşmesine göre emekli maaşını 3 yıllık süre boyunca Garanti Bankası'na Taşıyan vatandaşlara yönelik olarak promosyon ödemesi yapacağını duyurdu. Bankadan yapılan resmi açıklamaya göre maaş oranına göre farklı ödeme tutarları belirlendi. Bu kapsamda, 3 yıl anlaşmaya bağlı olarak ekstra ödeme ile birlikte bazı avantajlarda sunulacak.

KİME NE KADAR MAAŞ PROMOSYONU ÖDENECEK?

Maaşı en az 1500 TL'ye kadar olan vatandaşlar için 850 tl'den 2.500 TL'ye kadar olan emekli maaşına 1000 TL 2.500 lira ile daha fazla maaş hakkına sahip olan vatandaşların 1200 TL promosyon ödemesi yapacağını aktardı. Yapılan açıklamaya göre promosyon ödemelerinde % 166 oranında artış gerçekleştirildiği ifade edildi. Ayrıca emeklilere sağlanacak olan avantajlı desteklerden bir tanesi düşük oranında özel ihtiyaç kredi kredileri gerçekleştirilecek. Ayrıca emekli vatandaşlar mobil internet bankacılığından ve ATM'den kredi kullanabilecekler.

EMEKLİ MAAŞI NASIL YÜKSELİR?

Yılda 2 kez zam alan emeklilerin maaşlarında nasıl artış yapılabileceği merak edilen konular arasında yer alıyor.  Çalışanlar aldıkları maaş tutarından daha az bir rakamı Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirmeleri durumunda emeklilikte çalışanların aleyhine bir durum gerçekleşiyor. Bu gibi durumlar emekli olduğunuzda daha az emekli maaşı almanıza neden olmaktadır. Sigorta prim ödemesi çok olanlar daha çok emekli maaşı alırlar. Birden fazla yerde çalışanlar da bu durumu yine sosyal güvenlik kurumuna bildirimleri gerekir.