Bağımsız Çalışanlarda Sigortalılık Nasıl Yapılır?

Freelancer (bağımsız) çalışan kişiler de sigortalı olarak rahatlıkla emekli olabilir. Kişilerin bağımsız çalıştığı şirket var ise vergiden mükellef olarak sigortalı çalışılabilir. Ayrıca bağımsız çalışan kişiler kazançlarına göre kendi belirledikleri ödeme miktarı ile her ay düzenli olarak sigorta primlerini ödeyebilir. Bu iki seçenek dışında kişi isteğe bağlı sigortalı olabilir. Bağımsız çalışan kişiler vergi mükellefi ya da şirket ortağı değilse isteğe bağlı sigortalı olabilir.

Bağımsız çalışan kişiler kazançlarına göre sigortalarını ödeyerek ücretsiz sağlık hizmetlerinden faydalanabilir. Bu doğrultuda bağımsız çalışarak emekli olabilir. Bankaların ve emeklilik kurumlarının sunduğu hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Freelancer çalışan kişiler her ay düzenli olarak kendi belirledikleri miktar doğrultusunda ödeme yaparak geleceğini garanti altına alabilir. Günümüzde sigortalı çalışmanın ne kadar kötü olduğunu ve hiçbir imkândan ücretsiz faydalanılmadığını biliyoruz. Bu doğrultuda çalışan kişiler kendi primlerini kendilerini ödeyebilir.

Sigortalı olmak isteyen her bağımsız çalışan kişiler bankaların özel tekliflerini değerlendirebilir. Çoğu banka 18 ile 25 yaş arası gençlere özel fırsatlar sunmaktadır. Ayrıca %25 devlet desteği ile ödeyeceğiniz primler katlanarak artmaktadır. Örneğin; her ay düzenli olarak 200 TL yatırmanız durumunda 50 TL’ de devlet sizin adınıza katkı amaçlı yatırım yaparak sizi desteklemektedir. Bu doğrultuda sigortalılık yaşı önemlidir. Primlerinizi düzenli yatırmanız durumunda erken emeklilik imkanından faydalanabilirsiniz. Bankaları dışında birçok sigorta acenteleri vardır. Uygun fırsatlar ile düşük ödemelerle sizlere en iyi hizmet sunulmaktadır. Freelancer çalışan kişiler birden fazla işte çalışabilir. Bu sebeple primlerini yüksek yatırarak ileriki yaşlar için yüksek gelirli emekli maaş almaya hak kazanabilir.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim