Meclis gündemine taşınan ve oylamaya sunulan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında oylama başlatıldı. Milletvekilleri tarafından ve TBMM TV üzerinden canlı yayınla kamuoyuna aktarılan EYT oylaması hakkında tüm son dakika gelişmeleri ve bilgilendirmelerini ulaştırıyoruz. Bilindiği üzere EYT çözümü için binlerce vatandaş uzunca sürelerdir çözüm beklemekteydi. Konunun meclise taşınması gerektiği ve buradan değerlendirmelerin yapılması gerektiğini düşünen kişilerin çabaları sonuç verdi ve karar meclise taşındı.

AK Partili vekiller tarafından reddedildi

Oylama sürecine geçilen EYT konusunda AK Partili vekillerin red oyu kullandığı gündeme yansıyan önemli başlıklar arasında yer aldı. Binlerce kişiyi ilgilendiren EYT konusuda çözüm çalışmalarının yapılması ve sürecin yürütülmesi konusundaki önerge, diğer partilerdeki vekillerin oy çokluğuyla mecliste kabul edildi...

4 parti tarafından EYT sürecine destek

AK Partili vekiller tarafından EYT konusunda red oyu çıkarken, CHP, MHP, HDP ve İyi Parti tarafından verilen desteklerle oy çokluğuna ulaşıldı. Mecliste 294 oyu bulunan AK Parti, toplam oyu 306 olan muhalefete yönelik bu durum EYT haberi bekleyen binlerce vatandaş tarafından sevinçle karşılandı. Özellikle sosyal medyada bu sürece destek veren, vatandaşın çağrılarına kulak asan vekillere teşekkürlerini ileten çok sayıda kişi mevcut.

EYT konusundaki çözüm sürecinin başlatılması hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorum alanından bizlere ulaştırabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim