Takımların ciddi miktarlardaki borçlarının tamamını Ziraat Bankası ödeyecek ve yeniden yapılandıracak

Ülkemizde klüplerin son dönemlerde borçlarıyla başının belada olduğu biliniyor. Bu borçların ödenmesi, klüplerin ekonomik dengesinin yeniden inşa edilmesi ve sürecin etkin yönetilmesi adına borçlarının Ziraat Bankası tarafından ödenip, yeniden yapılandırılacağı açıklandı. Süper Lig takımlarından en alt lig takımlarına kadar tüm klüplerin borçları bu yapılanma sürecine dahil edilecek.

Borçları Ziraat Bankası kapatacak

Konuya yönelik süreci Ziraat Bankası yönetecek. Klüplerin borçlarını kapatacak ve ödemeleri için bir yapılandırma planı çıkaracak. Klüplerin bu yapılanma planına sadık kalarak, borçlarını ödemeleri beklenecek. TFF başkanı Yıldırım Demirören ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın tarafından 07 Ocak Pazartesi günü bu gelişmenin kamuoyuna duyurulacağı ifade ediliyor.

Meclis gündemine taşınmıştı

Mecliste vekil Saffet Sancaklı tarafından futbol klüplerinin ve ekonomik problemlerinin durumu gündeme taşınmış, futbolda bir çözüm sürecinin başlatılması gerektiği ifade edilmişti. Buradaki açıklamalarda klüplerin futboldaki başarısızlıklarından, borçlarından ve yaşadıkları diğer ekonomik sorunlardan bahsedilmiş, Türk futboluna yönelik bir çalışmanın hem fiziki hem de psikolojik bir yapılandırma sağlamanın gerekli olduğu aktarılmıştı.

07 Ocak 2019 Pazartesi günü duyurulacak

Ziraat Bankası tarafından ödenecek borçlarla alakalı, klüplerin 31 Ocak tarihine kadar borçlarını Ziraat Bankasına bildirmeleri gerekecek. Borçlarını bildiren klüplerin, borç ödemeleri Ziraat Bankası tarafından gerçekleştirilecek ve taksitle geri ödemeleri beklenecek. Bu sürece yönelik detaylı bilginin Pazartesi günü kamuoyuna duyurulacağı aktarılıyor...

Editör: TE Bilisim