Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen ve rekor düzeyde başvuru alacağı düşünülen bedelli askerlikle alakalı süreç devam ediyor. Bedelli askerliğe başvuru yapmak isteyen kişiler için belirli yaş şartları ve ücretlendirmeler de gerekli görülmektedir. Yapılan duyuruda başvuru yapmak isteyen kişiler için 15 bin TL başvuru ücreti bulunduğu aktarılmış ve ilgili yaş şartlarına da değinilmişti. Duyuruda yaş durumuna istinaden 1 Ocak 1994 öncesi doğumlu olan kişilerin başvuruda bulunabileceği ifadelerine yer verilmişti.

Çok yoğun ilgi gördü, askerlik şubeleri 24 saat çalışacak

Bedelli askerlik uygulamasına yönelik başvuruların çok yoğun olduğunu ifade eden Bakan Hulusi Akar, bazı askerlik şubelerinin 24 saat hizmet vereceğini 04 Kasım 2018 tarihine kadar tüm başvuruları almayı planladıklarını vurguladı. Başvurularda bazı şehirlerde ciddi bir kalabalığın söz konusu olduğunu ve personellerin de işlemlere yetişemediğine değinerek, buralarda 24 saatlik bir çalışma periyodunun başlatılmasının uygun görüldüğünü belirtti.

675 bin başvuru yapıldı

21 günlük sürecek temel askerlik eğitimine başvuranların sayısının 675 bin olduğunu ifade eden Akar, 370 bin kişinin başvuru ücretini yatırdığını aktardı. Açıklamasında 400 bin civarı kesin başvurunun olacağını düşündüklerini belirterek, bedelli askerlik uygulamasındaki sürecin 04 Kasım 2018 tarihine kadar etkin bir şekilde yürütülmesinin amaçlandığını vurguladı.

Bedelli askerlik hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yoğun ilgi gören bedelli askerlik uygulaması hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorum alanından bizimle görüşlerinizi paylaşarak düşüncelerinizi aktarabilirsiniz.