İŞKUR bilindiği üzere hem girişimcileri desteklemek, hem de İş Başı Eğitim programlarıyla işveren ve işçiyi buluşturmak adına çeşitli faaliyetler yürütüyor. Bu faaliyetlerde iş kurmak isteyen kişilere şirket kurma desteği, personel ve ekipman desteği ya da diğer destekler gibi çok sayıda destek sağlanmış oluyor. Tüm bunlara ek olarak yoğun şekilde personel alımlarına da aracılık ederek, yürütme işlemlerini yapan İŞKUR oldukça önemli bir hizmeti daha yürütmektedir.

Annelere günlük 70 TL harçlık imkanı

İŞKUR tarafından aktarılan detaylar dahilinde başvuru yapan ve şartları karşılayan annelere aylık 400 TL ödemenin yanı sıra günlük 70 TL de kurs harçlığı olarak ödenecek. Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre bu ödenekleri almak isteyen annelerin; sanayi ve imalat sektörlerindeki İş Başı Eğitim programlarına katılmaları gerekli görülmektedir. İş Başı Eğitim programlarına katılım sağlayan anneler, 70 TL ödeneği alabilecekler.

İş Başı Eğitim Programlarına başvuru nasıl yapılır?

İlgili programa başvurular, İŞKUR üzerinden gerçekleştirilmektedir. Yayımlanan ilanların bazı açıklama alanlarında, eğer böyle bir programla ilişik söz konusuysa mutlaka belirtiliyor. Bu şekilde bir ibare görmemiş ve destekten yararlanmak istiyorsanız en yakın İŞKUR il ve ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunarak, size atanacak danışmandan bahsi geçen programa kaydınızın yapılmasını talep edebilirsiniz. Yayımlanan bu yönde bir ilanla danışman sizi yönlendirecek ve işe yerleştirmenizi program dahilinde gerçekleştirecektir. İŞKUR' un diğer ilanlarına nasıl başvuru yapılacağını ve aşamalarını öğrenmek isterseniz, detaylı rehberimize buraya TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz.