Çin Büyük Elçiliğinden heyecanlandıran Favipiravir ilacı açıklaması!

Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünya ülkelerine yayılan Koronavirüs ülkemizdeki vaka sayısı 98 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca virüs nedeniyle ilk vefatın olduğunu ifade etti. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemik salgın olarak açıklanan Koranavirüs'ün ilacı için çalışmaları aynı anda bir kaç ülkede başladı. Henüz tedavisi bulunmayan bu hastalığın Çin gibi ülkelerde nasıl mücadele edildiği merak konusu. Ülkemizde Koronavirüs ile mücadele için çalışmalar devam ederken, Çin Büyüklüğünden eczanelerde satıldığı ifade edilen Favipiravir fiyatı nedir? Ülkemizde gelecek mi?

HASTALAR ÜZERİNDE TEST EDİLİYOR;

Favipiravir, covid 19 virüsüne karşı tedavi sürecini hızlandırdığı ifade edildi. Yapılan açıklamalarda iyileşme süresi 11 günden 4 güne kadar inmesine yardımcı olan ilan isminin Favipiravir olarak açıklandı. Çin Ulusal Biyoteknoloji Merkezi Başkanı salı günü toplantı yaptığı açıklandı. Favipiravir nedir? Ne işe yarar? İsimlerinin Avigan, t705 olarkta bilinen bir ilaç türüdür. RDNA virüsüne karşı geliştirilmiştir. Antiviral bir ilaçtır.

2014 yılından beridir Japonya’da eczanelerde bulunduğu ifade ediliyor. Açıklamalarda klinik deneylerin virüse karşı etkili olduğunun gösterdiği ifade ediliyor. Vuhan kentindeki deneylerde ateşlenme süresinde ise 4,2 günden 2,5 güne indirildiği aktardığı ve diğer açıklama Çin'de bilim adamları 70 bin ilacın kimyasal bileşenlerini incelendi. laboratuvarda incelenen ve test edilen ilaçlardan 100 tanesinden bir tanesi de Favipiravir olarak açıklandı. 3 ilaç diğer ilaçlara göre daha ümit verisi oldu. Cang, Klorokin difosfat da diğer ilaç gibi insanlar üzerinde denendi. Difosfat daha çok sıtma rahatsızlıklarında kullanıldığı ifade edildi. Sayılan bu ilaçlar için 10 hasta üzerindeki testleri de devam ettiği ifade ediliyor.

Editör: TE Bilisim