Türkiye'de bilindiği üzere uzun süredir evim, arabam gibi şirketler vatandaşlara faizsiz ev ya da araba imkanları sunmaktadır. Ancak son yıllarda artan internet suç oranları dolayısı ile bazı vatandaşlar bu şirketlerden mağdur olmaya başladı. Öyle ki sahte şirketlerin türemesi ya da vatandaşlar istediğini vermeyen şirketlerin artmasından sonra devlet harekete geçiyor. İsimler Evim ya da Arabam gibi biten şirketlere bazı düzenlemeler gelecek. Bu sayede vatandaşların mağdur olmasının önüne geçilmiş olacak. Peki sistem nasıl olacak? Ne gibi düzenlemeler bekleniyor.

Nasıl Bir Düzenleme Gelecek?

Öncelikle faizsiz ev ya da araba satmaya çalışan şirketlerin kurulması için 50 milyon TL'lik sermaye gerekecek. Yani herkesin bu işe girmesi engellenecek. Şirketlerin ev ya da araba gibi vatandaşlara ne sağladıysa her şeyi devlete anlık bildirmesi zorunluluğu gelecek, yine vatandaşlardan şirketlerin aldığı komisyonlarda bazı düzenlemeler yapılacak ve bu komisyonlar azaltılacak, şirketlerin vatandaşlardan topladığı paraları faize ya da ev - araba hariç diğer yatırımlarda kullanması engellenecek bu sayede şirketin amacı dışında iş yapmalarının da önüne geçilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilgili reklamları TV'de gördükten sonra gerekli talimatları iletti. Çok kısa bir süre içerisinde tüm şirketlerin incelemeye girmesi, banka hesaplarının incelenmesi ve kurallara uyması için gerekli yolları izlemesine yönelik bildirim alması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim