Günümüzde yaşanan pandemiden dolayı dolar sürekli hareket halindedir. Bu dönemde dolara yatırım yapmanın tehlikeli olduğunu vurgulayan analistlere rağmen insanlar devamlı dolara yatırım yapıyor. Doğal olarak akla gelen ilk soru da "En Yüksek Faiz Veren Bankalar Hangileridir" oluyor.

Uluslararası yaşanan Covid-19 salgın hastalık nedeni ile dolar haraketliliğini sürdürüyor. AB ülkelerinin destek amaçlı çalışmalarından dolayı dolarda devamlı artış söz konusudur. Ancak uzmanlar dolara yatırım yapmanın yanlış olduğunu vurguluyor. Bunun nedeni ise doların sürekli inişli-çıkışlı olması ile ilgilidir. Fakat vatandaşlar doların artmasını fırsat bilerek sürekli yatırım yapmanın çabasındadır. Dolayısı ile en yüksek faiz sorusu da en çok merak edilen konular arasındadır.

BAZI BANKALARIN FAİZ ORANLARI;

  • Burgan Bank Dolar Hesabı Olan Müşterilere 2,75 faiz veriyor.
  • FibaBank Dolar Hesabı Olan Müşterilere 2,25 faiz veriyor.
  • OdeaBank Hesabı Olan Müşterilere 1,75 faiz veriyor.

Ayrıca Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre yıl sonuna kadar enflasyon oranları artış gösterecek ve faiz oranlarında da artış söz konusu olacak. Özellikle salgın hastalığın başlangıcının ardından hem doların artması hem de altın fiyatının artması ile yatırımcılarda kura ve altına ilgiyi arttırdı. Döviz yapacak olan kişiler faiz oranlarını göz önüne alarak işlem yapmalıdır. Uzmanlar tarafından önerilen adımlar atılmalıdır. Bu yazımız herhangi bir şekilde yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

Editör: TE Bilisim