Devlet tarafından evlenecek çiftlere, ev sahibi olmak isteyenlere uygulanacak destek miktarı geçtiğimiz günlerde arttırılmıştı. Bu desteklerin miktarlarının arttırılmasıyla önemli bir adım atılmış oldu ve destek miktarı toplamda 68 bin TL' ye kadar ulaşabiliyor. Peki bu desteklerden nasıl yararlanılıyor? İşte merak edilen bazı detaylar...

Evlilik hayali kuran milyonlarca vatandaşın, evliliğe dair bütçe planlamalarını çok uzun zaman önce yaptıklarını, yıllarca para biriktirdiklerini görüyoruz. Ekonomik anlamda zor bir süreç olan evlilik sürecinde, vatandaşlara yardımcı olabilmek adına çeşitli destekler veriliyor. Çiftler birlikte başvuru yaparak bu desteklerden yararlanabildikleri gibi, ayrı ayrı da başvurularını yapabilirler. Bankalarda bu konuda konut hesabı açtırılıyor ve birikim yapılıyor. Devlet tarafından sağlanan fon ile vatandaşın yatırdığı paraya ilaveler yapılıyor. Yapılan birikim tutarı kadar destek ödemesi bu noktada sağlanıyor desek yanlış olmayacaktır. Ev alacak vatandaşların 25 bin TL' ye kadar destek sahibi oldukları bilinirken, evlilik desteği ise 9 bin TL' ye kadar ulaşabiliyor. Dolayısıyla çiftlerin ayrı ayrı başvuru yapmaları durumunda bu desteklerin toplamı 68 bin TL' ye kadar ulaşabiliyor.

Evlilik desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar çeyiz hesabı açtırıyorlar ve ödeme süresi 36-47 arasında olanlar için birikim tutarını % 20' lik kısmı destek olarak vatandaşa veriliyor. Buradaki destek miktarının da en fazla 6 bin 500 TL olduğu aktarılıyor. Ödeme süresi 60 ay ve üzerindeyse destek oranından elde edilen miktar 9 bin TL' ye kadar ulaşıyor.

EKONOMİ GÜNCEL BİRİKİM HABERLERİ İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRİNİZ.

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA

Editör: TE Bilisim